Goldman Sachs, Folio Financial'ı satın alıyor

Goldman Sachs, yeni bir fintech girişimi satın alacağını açıkladı. Butik bir varlık yönetimi girişimi Folio Financial, yaklaşık 11 milyar dolarlık bir porftöyü yönetiyor.
Goldman Sachs, Folio Financial'ı satın alıyor

Goldman Sachs, bir yatırım bankası olarak özellikle varlık yönetimi tarafında attığı yenilikçi adımlarla bilinen, butik bir varlık yönetimi platformu olan Folio Financial'ı satın alma planlarını resmi olarak duyurdu. Satın alma haberi, Folio Financial'ın müşterilerine ilettiği bilgilendirme e-postası ile ilk kez açığa çıkmış oldu.

Virginia merkezli Folio, 160 civarında çalışana sahip ve toplamda 11 milyarlık varlığı yönetiyor. Kayıtlı bir yatırım yönetim şirketi olan Folio, Goldman Sachs ile kıyaslandığında oldukça küçük ve butik bir şirket. Özellikle Goldman Sachs'ın yönettiği 509 milyar dolarlık varlığın yanında esamesi bile okunmayabilir. Fakat satın almanın sebebi biraz daha teknoloji odaklı. Folio, yeniliklere adapte olan dijital transformasyonunu gerçekleştirmeyi başarmış bir fintech izlenimi veriyor.

2000 yılında kurulan Folio, müşterilerine dijital varlık yönetimi platformu sunuyor ve robo-advisorlar aracılığıyla hizmet veriyor. Bu verdiği dijital hizmetler sayesinde şirket Goldman Sachs'ın dikkatini çekmeyi başarmış. Geçtiğimiz yılın ortalarından itibaren süren pazarlıklar artık sona ermiş ve anlaşmanın bitmesi için regülatör onayı bekleniyor. Satın almanın 2020 yılının üçüncü çeyreğinde kapatılması bekleniyor. Şu anda Folio için Goldman Sachs'ın ne kadarlık bir tutar ödediğini bilmiyoruz, fakat anlaşma kapandıktan sonra muhtemelen bu rakam da gün yüzüne çıkacak.

Folio, Goldman Sachs'a katılmasıyla birlikte ABD sınırlarını aşmayı planlıyor. Girişimin amacı, artık global müşteriler elde etmek ve geliştirdiği teknolojileri, şirketin uzun vadeli hedefleri arasında tüm dünyaya açmak var. Folio'nun CEO'su Steven Wallman da müşterileri için yazdığı e-postada buna dikkat çekiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.