Yapay zeka ve makine ögrenmesi ile desteklenen akıllı servis platformu: Mixoper

Yapay zeka ve makine ögrenmesi ile desteklenen akıllı servis platformu Mixoper, müşteriden web ve mobil yoluyla alınan ürün problemlerini, müşteri temsilcileri desteği ile kendi yapay zeka altyapısına öğretiyor.
Yapay zeka ve makine ögrenmesi ile desteklenen akıllı servis platformu: Mixoper

Yapay zeka ve makine ögrenmesi ile desteklenen akıllı servis platformu Mixoper, müşteriden web ve mobil yoluyla alınan ürün problemlerini, müşteri temsilcileri desteği ile kendi yapay zeka altyapısına öğretiyor. Böylece, müşteri aynı problemi tekrar ilettiğinde sistem problemi otomatik tanımlıyor ve bu sayede Mixoper, sanal müşteri temsilcileri oluşturuyor

İleride oluşacak sorunlar yapay zeka ile engelleniyor

Mixoper'ın nasıl çalıştığından da bahsedelim. Örneğin; modemde bir şeyler ters gittiğinde tarayıcıdaki Mixoper platformuna giriş yapılıyor ve karşı taraf, sorun yaşayan tarafa kişiyi web uygulamasına yönlendiren bir link gönderiyor. Bu link ile üründeki problemin fotoğraf ve videosu çekilip ilgili birime iletiliyor. Müşteri temsilcisi müşterinin gözünden problemi algılıyor ve ilgili yönlendirmeleri yapıyor.

Fotoğraf ve videoları markaların izniyle saklayan Mixoper, bu fotoğrafları ileride oluşabilecek benzeri sorunlar karşısında yapay zekayı eğitmek için kullanıyor. Böylece sistem benzer problemleri süzgeçten geçirerek müşteriye ulaşmış oluyor. Platform, müşteri temsilcisi desteği yardımıyla eğittiği sistem ile sanal müşteri temsilcileri oluşturuyor.

2018 Mayıs ayında Alev Gedik ve Mücahid Ateş tarafından kurulan Mixoper, çağrı merkezleri ve yetkili servisler ile çalışıyor. Makine öğrenmesi temelli anlık arıza tespiti ile erken arıza  teşhisi çalışmaları için ayrı bir AR-GE ekibi bulunan girişim, toplamda 8 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor.

500 bin dolar değerleme ile pre-seed yatırım

Growth Circuit Ventures'tan 500 bin dolar değerleme ile pre-seed yatırım alıp San Francisco Draper Üniversitesi Ön Hızlandırma programına katılan Mixoper, ilk ABD satışını Puls şirketi ile gerçekleştirdi. Arya Retreat Pitching Challenge yarışmasında ilk 10 finalist arasına katılan girişim, aynı zamanda İsviçre'de bulunan bağımsız yapay zeka geliştirme merkezlerinden Ideap Research Enstitüsü ağına dahil oldu. Mixoper'ın COVID-19 süreci ilgili olarak X-ray akciğer filminden hastalık teşhisi üzerine çalışmalara başladığının ve Sanayi Bakanlığı tarafından desteklendiğinin altını çizelim.

1 milyon 250 bin dolar değerlemeye sahip yeni yatırım

Globalde ABD'de Techsee, Almanya'da Blinkin ve İngiltere'de Stonly gibi rakipleri bulunan Mixoper, bu ay 1 milyon 250 bin dolar değerleme ile yatırım aldı ve yaz sonuna kadar turu tamamlamayı planlıyor. Mixoper aylık abonelik modeli ile çalışıyor ve 2 bin dolarlık fiyatlandırması bulunuyor. Enterprise modelde fiyatlar değişiyor. Ayrıca yapay zeka tabanlı raporlama ve analiz yapılıyor.

Mixoper, ilerleyen dönemde Avrupa ve Amerika pazarlarına açılmayı planlıyor ve COVID-19 süreciyle yükselen grafiğini ve yayılım hızını yükseltmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.