50 milyon dolar yatırım alan DigitalOcean'ın değerlemesi 1,15 milyar dolara ulaştı

DigitalOcean, Access Industries'in liderliğinde gerçekleşen ve Andreessen Horowitz'in de katıldığı C Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
50 milyon dolar yatırım alan DigitalOcean'ın değerlemesi 1,15 milyar dolara ulaştı

Kendi deyimiyle "modern uygulamalar geliştirmek için bulut yazılım" olarak hizmet veren DigitalOcean, Access Industries'in liderliğinde gerçekleşen ve Andreessen Horowitz'in de katıldığı C Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi aldığı yeni yatırımla beraber 1,15 milyar dolara ulaştı. DigitalOcean, yeni değerlemesiyle unicorn şirketler sınıfına geçiş yaptı. 

DigitalOcean aldığı yeni yatırımı karlı büyüme oranını korumak; küçük ve orta ölçekli işletmelerden ve geliştirici ekiplerinden gelen talep artışını karşılamasına yardımcı olmak için kullanacağını söylüyor. Şirket, bu çeyrekte yıllık 300 milyon dolardan daha fazla kazanç elde ettiklerini belirtmişti.

DigitalOcean CEO'su Yancey Spruill, artık gelir artışını hızlandırmaya, 2020'de serbest nakit akışı karlılığına geçiş yapmaya ve şirketi halka açık bir şirket olarak konumlandırmaya odaklanmak için özgür olduklarını belirtti. Yazılı bir açıklama yapan Access Industries Genel Müdürü Pueo Keffer ise DigitalOcean ve yönetiminin kendilerini son derece etkilendiğini söyledi.

DigitalOcean, “kurumsal bulut devlerine uygun fiyatlı ve daha basit bir alternatif” sunduğunu söylüyor. Platform, sunduğu teknolojiyle, geliştiricilerin enerjilerini yazılım oluşturmaya odaklamaları için harcamasına olanak tanıyor. DigitalOcean'ın şu anda global olarak 500 binden fazla müşterisi mevcut ve bunların neredeyse üçte ikisi ABD dışında bulunuyor. DigitalOcean'ın müşterileri arasında TaskRabbit, StablePoint ve Snapt gibi şirketler yer alıyor. New York merkezli şirket, COVID-19 salgınının işletmelerin buluta geçişini hızlandırdığını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.