Şifreli giriş kapısı ve panik butonu bulunan evden çalışma kabini: TempOda

TempOda, çağrı merkezleri, belediyeler, telekomünikasyon şirketleri gibi birçok farklı sektörden kurumun çalışanlarına sağlayabileceği alternatif bir ofis dışı/uzaktan çalışma sistemi.
Şifreli giriş kapısı ve panik butonu bulunan evden çalışma kabini: TempOda

Corona virüs salgını ile evden çalışma oranlarında ciddi bir artış yaşandığından daha önce birçok kez bahsettik. Evden çalışma fikri, kulağa ilk başta keyifli gelse de bazı iş grupları için ciddi anlamda sıkıntılı bir sürece dönüşebiliyor. Özellikle çağrı merkezi çalışanları gibi sürekli telefon konuşması yapmak durumunda kalanlar için evde sessizliği sağlamak en önemli husus haline geliyor. Bu kapsamda hayata geçirilen evden çalışma kabini TempOda, sunduğu özelliklerle kişilerin verimini artırmayı hedefliyor.

Kurumsalın yanı sıra YouTuber'lar ve Twitch yayını yapan gamer'lar için de alternatif

TempOda için çağrı merkezleri, belediyeler, telekomünikasyon şirketleri gibi birçok farklı sektörden kurumun çalışanlarına sağlayabileceği alternatif bir ofis dışı/uzaktan çalışma sistemi diyebiliriz. Bilgi güvenliği standartlarını bir ofis ortamındaki gibi sağlayan, ses geçirmez, kamerayla izlenebilen, havalandırma sistemi düzenlenmiş, engelli çalışanlara da uygun bir çalışma alanı. TempOda her ne kadar kurumsal şirket çalışanları göz önünde bulundurularak üretilmiş olsa da aslında bireysel kullanımda da kolaylık sağlıyor. Zira Twitch yayını yapan gamer'lar ya da video çekmek için sessiz bir ortam arayan YouTuber'lar gibi iş kolları için de oldukça ideal bir ortam sunuyor. TempOda'nın şu an yirmiden fazla evde kurulu olduğunu da hatırlatalım.

TempOda'da şifreli giriş kapısı, panik butonu ve “one vision” cam gibi güvenlik özelliklerinin yanı sıra, ses geçirmez, kamerayla izlenebilen, havalandırma sistemi bulunuyor. Ürünün boyutları ise 120x120 cm olarak belirtiliyor.

Engelliler için özel tasarım

TempOda’nın tasarımı sürecinde engelli çalışanlar da göz önünde bulundurulmuş. Ortopedik engellilerin TempOda içinde konforlu çalışabilmesi için kabin içine özel bir tekerlekli sandalye yerleştirmek mümkün oluyor. Ayrıca tasarım aşamasında, engellilerin rahat kullanımı için masanın ergonomisinin özel olarak sağlandığını da söyleyebiliriz.

TempOda, 2002 yılında telekomünikasyon şirketleri için “Digital Top-up” çözümleri sağlayan bir şirket olarak kurulan Tempo tarafından hayata geçirildi. Evden çalışma konsepti TempOda ise şirketin bir yılı aşkın bir süredir üzerinde çalıştığı bir konuydu. AR-GE, tasarım ve üretim süreci, yaklaşık bir sene süren TempOda’nın geliştirilmesi sürecinde, başta Tempo CEO'su Cemal Akar olmak üzere 10 kişilik bir ekip görev aldı.

Satın alma veya kiralama yapılabiliyor

TempOda'nın kurulumu Tempo ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Bu ekiplerin sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılıyor ve kurulum aşamasında maksimum hijyen şartları gözetiliyor. Tempo’nun sunduğu çağrı merkezi hizmetleri kapsamında, TempOda’lı hizmet modelinin yanı sıra, TempOda ürünü satın alınabiliyor ya da 3 ay ile 24 ay arasında değişen kiralama seçeneklerinden biri tercih edilebiliyor. 

TempOda’nın, yakın gelecekte metro duraklarına, kafelere ve kamu alanlarına yayılması hedefleniyor. Tempo’nun İstanbul ofisinde bulunan showroom alanında TempOda'yı denemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.