Turkcell'in dijital kanalları üzerinden yapılan satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre 15 kat arttı

Turkcell'in paylaştığı bilgilere göre Turkcell.com.tr ve Dijital Operatör uygulaması üzerinden yapılan akıllı cihaz satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre 15 kat artış yaşandı.
Turkcell'in dijital kanalları üzerinden yapılan satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre 15 kat arttı

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüs salgını, alışveriş alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Salgın nedeniyle evde olduğumuz bu günlerde e-ticaret alışverişlerinde ciddi oranda artış yaşandı. Bugün Turkcell'in paylaştığı bilgilere göre Turkcell.com.tr ve Dijital Operatör uygulaması üzerinden yapılan akıllı cihaz satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre 15 kat artış yaşandı.

Böylece geçen yılın 12 aylık toplamında gerçekleşen satış hacmine, 2020 yılının ilk 3 ayında ulaşılmış oldu. Aynı dönemde dijital kanallardan yapılan Superonline Fiber ve Superbox başvurularında ise bir önceki döneme göre 11 kat artış söz konusu.

Turkcell.com.tr ve Dijital Operatör uygulamalarının Turkcell'in en büyük teknoloji mağazası olduğunu dile getiren Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, bugün toplam cihaz satışlarının yaklaşık yüzde 10’u, ön ödemeli hat kullanan müşterileri arasında toplam TL yüklemelerinin ise yüzde 15'inin dijital kanallar üzerinden gerçekleştiğini belirtti.

Paylaşılan bilgilere göre ise dijital kanallardan yapılan TL yüklemeleri bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,5 kat, bir önceki aya göre ise yüzde 141 oranında artış gösterdi. 2020 yılının Nisan ayında dijital kanalların ziyaretçi sayısı 43,6 milyona ulaşırken, online satışlar ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 342 oranında arttı.

Evde geçirilen sürenin artması, uzaktan eğitim ve çalışma süreçlerine geçişle birlikte bilgisayar satışları da bir önceki döneme göre ciroda 5 kat yükseldi. Turkcell dijital kanallar üzerinden yeni nesil teknoloji ürünlerinin satışları yüzde 92 artış gösterdi.

Bu dönemde en çok tercih edilen teknolojik ürünler ise sırasıyla bluetooth kulaklıklar, bilgisayar ve tabletler ile daha çok oyuncuların tercih ettikleri gamer ürünleri ve elbette cep telefonları oldu. Kategori ayrımı yapılmaksızın, sipariş edilen tüm ürünlerin üst düzey güvenlik ve hijyen kriterlerine uygun şekilde müşterilere ulaştırıldığını ve depoların düzenli biçimde dezenfekte edilirken, ürünlerin raflardan eldivenli personel tarafından toplanarak paketlendiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.