Telegram, kriptopara operasyonlarını sonlandırıyor

Mesajlaşma uygulaması Telegram, bir süredir üzerinde çalıştığı blockchain platformu ve çıkarmaya hazırlandığı kriptopara birimi Gram'dan vazgeçiyor.
Telegram, kriptopara operasyonlarını sonlandırıyor

Telegram, son 2,5 yıldır üzerinde en iyi mühendisleriyle çalıştığı yeni jenerasyon blokchain platformu TON ve yayınlamayı planladığı kriptopara birimi Gram'dan vazgeçtiğini açıkladı. Telegram, SEC yani Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile sorunlar yaşamıştı.

ABD mahkemeleri, Telegram'ın madenin yanı blockhain platformu TON'un satışlarını durdurmasını emretti. Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, kaleme aldığı blog yazısında durumu bir grup insanın bir altın madeni kurulması için yatırım yapmasına benzetti. TON yani altın madeni yatırımcıları, madenin kurulması için yatırım gerçekleştirirken, daha maden kurulmadan ve altınlar çıkmadan önce altınların yani para birimi Gram'ları satması olarak benzeterek, SEC'in buna izin vermediğini ve engellendiğini dile getirdi. SEC, 2019 yılının sonlarında Telegram'ın token satışlarını durdurma kararı almıştı.

ABD'den çıkan yargı kararı, Telegram'ın sadece ABD'de değil, uluslararası anlamda da geçersiz kılmaya yönelik bir hamleyle gerçekleştirmişti. Çünkü SEC'e göre, ABD dışında ABD vatandaşları yine burada işlem yapabilir ve SEC'in kararı, ABD vatandaşlarını korumaya yönelik olarak değerlendirilmiş ve uluslararası arenada da Telegram'ın elini kolunu bağlamış ve algısını son derece zedelemişti. Telegram her ne kadar çifte standart uygulanmasından ve diğer token satışlarının da benzer şekilde gerçekleştirilmesi iddiasındayken, resmi karar da ortada ve bu da Telegram'ın tüm planlarını alt üst etmiş gibi gözüküyor.

2013 yılında, Rusya'nın en büyük sosyal ağı VK'nın kurucusu Pavel Durov tarafından kurulan mesajlaşma uygulaması Telegram, bugün 400 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya sahip. Farklı ülkelerde sansürlenen mesajlaşma uygulamasının kriptopara birimi planları ise suya düşmüş durumda. Ancak Pavel Durov'un yazdığı yazıda bunu bir savaş olarak görmesi, merkezi olmayan yapılar, denge ve eşitlik için çabalayan herkese şans dileyerek bitirmesi de dikkatleri çekti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.