Gardenscapes ve Homescapes gibi oyunların yaratıcısı Playrix'in kataloğu, 1,1 milyardan fazla indirildi

Playrix'in en çok indirilen oyunlarında Gardenscapes 324 milyonla ilk sırada yer alırken onu 312,4 milyonla Homescapes izledi. 
Gardenscapes ve Homescapes gibi oyunların yaratıcısı Playrix'in kataloğu, 1,1 milyardan fazla indirildi

Sensor Tower'ın açıkladığı bilgilere göre Gardenscapes ve Homespaces gibi oyunların yaratıcısı Playrix'in oyunlarının toplamı, 1,1 milyardan fazla indirildi. Playrix'in en çok indirilen oyunlarında Gardenscapes 324 milyonla ilk sırada yer alırken onu 312,4 milyonla Homescapes izledi. 

Playrix Rusya merkezli olmasına rağmen oyunlarının en çok indirildiği ülke olarak karşımıza ABD çıkıyor. ABD tüm indirmelerin yüzde 12,8'in sahip. Hindistan yüzde 10,3 ile ikinci sırada yer alırken onu yüzde 7,5 ile Rusya takip ediyor. Playrix'in oyunlarının en çok indirildiği işletim sistemi ise Android olarak karşımıza çıkıyor. Google Play Store, indirilmelerin yüzde 72,7'sine kaynak olurken Apple cihazlardaki indirilme oranı yüzde 27,3 olarak açıklanıyor.

Sensor Tower'ın açıkladığı bilgilere göre Playrix'in 2014'ün başından beri sahip olduğu indirilme sayısı, aynı dönemde kategori lideri ve Candy Crush gibi dünya çapında popüler oyunların da yaratıcısı King'in indirmelerinin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturuyor, ancak aynı sayı başka bir bulmaca oyuncusu olan Zynga’nın yaklaşık yüzde 76'sına tekabül ediyor.

Bunların yanı sıra Playrix'in ulaştığı indirilme sayısı, Toy Blast ve Toon Blast yayıncısı Peak Games'ten fazla. Playrix'in Jam City indirilme sayısını da 2014'ten bu yana ikiye katladığını söyleyebiliriz. Kısacası Playrix, henüz liderlerin seviyesine ulaşabilmiş değil, ancak aynı sektör içinde önemli oyuncuları ciddi anlamda geride bırakmış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.