WhatsApp, 50 kişiye kadar video görüşmeleri yapılmasına izin verebilir

Nisan ayının sonunda 8 kişiye kadar görüntülü konuşmaya izin veren WhatsApp'ın şimdi de 50 kişiye kadar video görüşmeleri yapılmasına izin verebileceği gündemde.
WhatsApp, 50 kişiye kadar video görüşmeleri yapılmasına izin verebilir

Facebook tarafından 2014 yılında satın alınan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, pandemi ile birlikte görüntülü konuşma alanında kendini geliştirmeye başladı. Nisan ayının sonunda 8 kişiye kadar görüntülü konuşmaya izin veren WhatsApp'ın şimdi de 50 kişiye kadar video görüşmeleri yapılmasına izin verebileceği gündemde. Ancak platformun bu konuda Facebook Messenger'dan destek alacağını söylemekte fayda var. 

Beta aşamasını tamamlanmamış özellik, Facebook’un Messenger Rooms uygulaması ile entegre bir şekilde çalışacak. WhatsApp’ın yeni özelliği hem akıllı telefonlarda hem de bilgisayarlarda kullanılacak. Bu da "50 kişi telefon ekranına nasıl sığacak?" konusundaki kafa karışıklıklarını gideriyor.

WABetaInfo'nun paylaştığı görsellere baktığımızda masaüstü için WhatsApp uygulamasında bir kamera sembolü görüyoruz. Açıklanan bilgilere göre görüşmeye davet edilen kullanıcılar, Messenger Rooms uygulamasına yönlendirilecek. Ancak Messenger çağrılarının WhatsApp çağrıları gibi uçtan uca şifrelenmediğinin altını çizelim.

WhatsApp'ın bu özelliğini kullanmak için herhangi bir Facebook hesabına ihtiyaç duyulmayacak, dileyen herkes özelliği kullanabilecek. Ancak WhatsApp'ın bu özelliği yayına alıp almayacağı merak konusu olmaya devam ediyor, zira şirketten gelen herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Eğer WhatsApp'ın yeni özelliği yayına alınırsa Zoom, Meet, Teams gibi popüler video konferans uygulamaları arasında kendine nasıl bir yer edineceğini de ilerleyen dönemde görmüş olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.