Intel'in yatırım şirketi Intel Capital, özellikle yapay zeka, otomasyon ve çipset tasarımı yapan 11 farklı girişime 132 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı. Bu sefer Intel Capital'ın duyurduğu fondaki en büyük detay elbette girişimlerin çalışma alanları. Intel Capital'ın yatırım yaptığı 10 girişimin hepsi yapay zeka odağında işler yapıyor.
Intel Capital'ın başkanı ve kıdemli üst düzey yöneticisi Wendell Brooks, yeni girişimleriyle ilgili sarf ettiği sözlerde uzun dönemde sürdürülebilir işler yapmak ve mevcut dünya düzenindeki zorluklarla başa çıkma konusunda portfolyolarına eklediği şirketlerle ilgili duyduğu heyecanı paylaştı.
Intel Capital'ın yatırım yaptığı 10 girişime tek tek hep birlikte bakalım:
Anodot: California merkezli girişim makine öğrenme kullanan, otonom iş izlemesi yapabilen ve gelecek tahminleri yapabilen platform. Gerçek zamanlı olarak gelir ve maliyet hesabı yapma özellikleri bulunuyor.
Astera Labs: Girişim akıllı sistemler için amacına uygun bağlantı çözümleri sunuyor. Özellikle performans odaklı iyileştirmeler yapan girişim, bilgi işlem gücü yoğun olan sistemlere yapay zeka ve makine öğrenme dokunuşları ile çözüm geliştirmeye çalışıyor.
Axonne: Bağlı araçlar için yeni jenerasyon internet bağlantısı çözümleri geliştiriyor. Otomobilinizde yer alabilecek tüm teknolojilere dokunan bir hizmet.
Hypersonix: Özellikle perakendecilerin, restoranların ve e-ticaret sitelerinin çok seveceği bir yapay zeka destekli analitik platformu. Yapılan kampanyaların ve pazarlama çalışmalarının nasıl etki ettiğini görebileceğiniz ve iş kararları verebilmenize yardım eden, veri görselleştirmesi yapan bir platform.
KFBIO: Çin merkezli girişim, dijital patoloji sistemleri kuran bir biyoteknoloji şirketi. Tıbbi görüntüleri hızlı ve güvenilir bir şekilde işleyerek tarıyor ve dijitalleştiriyor. Ardından ise yapay zeka kullanıyor ve ortaya çıkan bu büyük veriyi bulutta işleme kapasitesine sahip. Sağlık sektörü için oldukça önemli bir girişim gibi gözüküyor.
Lilt: Yapay zeka destekli çeviri hizmeti, ancak bireysel çevirilerden ziyade kurumların çeviri ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilmiş bir sistem. Şirketleri geleneksel çeviri masraflarından kurtarmayı ve kurumsal müşteriler edinmeyi hedefliyor. Yatırım öncesinde şirketin müşterilerinden birinin de Intel olduğunu belirtmekte fayda var.
MemVerge: California merkezli yazılım şirketi, tüm uygulamaların hafızadan çalıştırılmasını vizyonuna alan bir girişim. Bugünkü RAM teknolojisini geliştirerek, yenilikçi bir teknolojiyi yeni standart hale getirmek istiyor.
ProPlus Electronics: Intel Capital'ın listesinde yer alan ikinci Çinli girişim, özellikle gelişmiş cihaz modellemeleri ve hızlı devre simülasyon çözümleri konusunda uzmanlaşan, elektronik tasarım otomasyon şirketi. Yonga tasarımını hızlandıran, tasarımdan üretime giden yoldaki mesafeyi kısaltmayı amaçlayan bir girişim.
Retrace: Ağız sağlığı girişimi. Ağız hastalıkları verilerinin daha akıllı ve daha yenilikçi bir kullanımını amaçlıyor. Ağız sağlığı için alınan kararları, gerçek zamanlı verilerle değerlendiriyor. Aynı zamanda hastaları daha uygun maliyetli olabilecek ve kanıta dayalı ağzı sağlığı çözümleri deneyimletmeyi amaçlıyor.
Spectrum Materials: Listede kendine yer bulmuş olan, Çin'den üçüncü girişim. Sektörde tecrübesi bulunan endüstri uzmanları tarafından kurulan girişim, yarı iletken üreten fabrikaların ihtiyaç duyduğu saflıkta gaz ve malzeme tedarik ediyor.
Xsight Labs: İsrail merkezli girişim, makine öğrenme, veri analizi yapan yeni nesil, bulut tabanlı ve veri yoğun iş yüklerini hızlandırmaya çalışan yenilikçi bir teknoloji geliştiriyor. Bu amaçla yeni bir yonga seti tasarımı üreten girişim, performans ve verimlilik odaklı şekilde çalışıyor.
Intel Capital, 2020 yılında teknoloji şirketlerine 300 ile 500 milyon dolar arasında bir tutarda yatırım yapma planına sadık kalmaya devam ediyor. Bakalım ilerleyen dönemde Intel Capital'ın imza atacağı yeni girişimler hangileri olacak?
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap