Avustralyalı ev kredisi girişimi Verteva, 21.4 milyon dolar yatırım aldı

Avustralya'da ev kredisi verme süreçlerini dijitalleştiren fintech girişimi Verteva, 21.4 milyon dolarlık Seri A yatırımı aldığını duyurdu. Girişim, ev kredisi başvuru süreçlerini başından sonuna kadar dijital ortama aktarmayı amaçlıyor.
Avustralyalı ev kredisi girişimi Verteva, 21.4 milyon dolar yatırım aldı

Bankalar aracılığıyla ev kredisi alma dönemi bu alanda var olmaya başlayan yeni girişimlerle birlikte artık şekil değiştirmeye başlıyor. Bankaların her ne kadar önemli bir garantör olarak devrede olduğunu söylememiz gerekse de, bu alandaki fintech girişimleri tüm dünyada hızla artıyor.

Avustralya'da Kasım 2019 yılında kurulan yeni bir girişim Verteva da bunlara bir örnek niteliği taşıyor. Avustralya'da ev kredisi çekme sürecini dijitalleştirmek isteyen girişim veri bilimini kullanmayı istiyor ve müşterileri için kişilselleştirilmiş hizmet sunmayı amaçlıyor. Özellikle son dönemde revaçta olan, Covid-19 salgını sebebiyle dijitalleşen başvuru süreçlerine ev kredilerini de adapte ediyor. Böylece Avustralya'da ev almak isteyen potansiyel ev sahipleri, yüz yüze görüşme süreçleri, uzun form doldurmaları ve onlarca sayfa evrak sağlamak gibi külfetlerden tamamen kurtuluyor. 

Verteva, merkezi Yeni Zelanda'nın Auckand kentinde bulunan Bolton Equities'den yatırım almış durumda. Avustralya Doları cinsinden 33 milyon AUD yatırım alan girişim, şimdi pazarda büyümeyi amaçlayacak. Bu yatırımcı şirketin porföyünde daha önce Yeni Zelanda, Avustralya, İngiltere ve ABD'de de fintech girişimleri olduğunu görüyoruz. Bu yüzden yatırımcı gücünü arkasına alan girişim bir anda farklı ülkelere de giriş yapma şansı bulabilir. Zaten Verteva'nın amacı da, ilk etaptta Avustralya'daki ev kredi süreçlerini en azında ABD ve Avrupa'daki kadar kolaylaştırmak olarak belirlenmiş. 

Sydney merkezli girişimin bir diğer ilgi çekici yanı da kurucuları ve hikayesi. Girişim, iki eski bankacı Andrew Walker ve Chris Lumby tarafından kurulmuş. İkisi de eski bir Westpac çalışanı olan eski bankacılar, bu bankanın farklı yönetici pozisyonlarında beraber çalışmışlar. Bankacı ikili şimdi bankaların modasının geçtiğini düşündüğü ev kredisi süreçlerini kendi fintech girişimleriyle daha iyi hale getirmeyi amaçlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.