Corona Virüs Salgınına Bakış Açısı - 2. Dönem [Araştırma Raporu]

Salgınla ilgili gelişmeler devam ederken her gün daha fazla birey bu durumdan etkileniyor. Birçok alanı derinden etkileyen salgının şu anda nasıl bir yansıması olduğuna dair yaptığımız araştırmanın ikinci döneminin raporunu ilginize sunarız.

Nisan ayı başında ilkini paylaştığımız salgına bakış açısı ile ilgili araştırmamızın yeni raporunu ilginize sunarız. Geçtiğimiz döneme kıyasla baktığımızda salgın ve alınan önlemlerle yaşamaya alışıldığı ve bazı açılardan beklentilerin biraz daha iyimserleştiğini söylemek mümkün ancak bu dönemde ortaya çıkan etkilerin bundan sonra da devam edeceği öngörülebilir. Ekonomi, alınan önlemlerin yeterliliği, alınan kararlara bakış açısı bu dönem daha iyi olmakla birlikte emin olmayanların oranının da arttığını göz önünde bulundurmak gerek.

Son yıllardaki diğer büyük salgınlar – SARS, MERS, Ebola gibi – birçok ülkeyi bu kadar etkilemedi ya da etkisi daha hafif atlatıldı. COVID-19 ise her ülkeyi doğrudan etkileyerek günlük alışkanlıkları değiştirmeye zorladı. Evden çalışabilenler karantina sonrasında dışarı çıktıklarında eski hayatlarına dönebilmek, işini kaybedenler ekonomik zorluklarla mücadele edebilmek, şu anda çalışmak zorunda olanlar da sağlıklı kalmaya devam etmek konusunda bu dönem bittiğinde güçlük çekeceğe benziyor.

İnsanlarla uzun bir süre teması kestikten sonra yeniden bir araya gelmek çok kolay olmamakla beraber yeni sosyal koşulların belirlenmesi daha kolay olacak gibi görünüyor. Bu dönemde edinilen alışkanlıklara devam etmek önümüzdeki dönemlerde karşımıza çıkacak yeni normallere ayak uydurmayı kolaylaştıracakken farklı uygulamaların – iş yaşamı, sağlık, eğitim, vb. – daha hızlı kabul görmesini de sağlayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.