Yemek tarifleri içerikli siteleri ziyaret edenlerin sayısı yüzde 139 arttı

Hem evde yemek yapmanın artması hem de evde kaldıkça yeni tarifler deneme merakı, kişilerin yeni tarif arayışlarına girmelerine neden oldu.
Yemek tarifleri içerikli siteleri ziyaret edenlerin sayısı yüzde 139 arttı

Corona virüs salgını ile birçoğumuz dışarıdan yemek söylemeyi bıraktık veya ciddi anlamda azalttık. Hem evde yemek yapmanın artması hem de evde kaldıkça yeni tarifler deneme merakı, kişilerin yeni arayışlara girmelerine neden oldu. Dışarıya çıkamama, güçlü bağışıklık sisteminin gıda ile yakın ilişkisi dışarıdan yemek söyleme alışkanlığını azaltarak bizi mutfağa yönlendirdi. Beslenme ihtiyacını karşılamak üzere mutfağa girenler farklı tatlar ve tarifler arama adına soluğu dijital kanallarda aldı.

İnternet kullanıcılarının davranışlarını ölçen Gemius'ın yaptığı araştırmaya göre yemek tarifleri içerikli siteleri ziyaret edenlerin sayısı 27 Nisan haftasında Mart haftasına göre yüzde139 artış gösterdi. Mart ayının ilk haftasında yemek tarifleri sitelerini ziyaret edenlerin sayısı 348 bin seviyesindeyken Nisan ayının son haftasında bu sayı 832 bine ulaştı. Yemek tarifleri sitelerini ziyaret edenlerin yüzde 56’sını kadın ziyaretçiler oluştururken, erkeklerin de bu içeriklere ilgisinin hayli fazla olduğunu söylemek mümkün.

Gemius tarafından hazırlanan IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması’na göre yemek tarifleri içerikli siteleri ziyaret edenlerin yüzde 56’sı çocuklu ziyaretçilerden oluşuyor. Yemek tarifleri içerikli siteleri ziyaret edenlerin başında 25-34 yaş aralığındaki ve 55 yaş üstü internet kullanıcıları yer alıyor. Her iki yaş grubu da ayrı ayrı olmak üzere toplam kullanıcılar içinde yüzde 21’lik paya sahip.

Yemek tarifi içerikli sitelerin ziyaretçileri arasında AB ses grubunda yer alan ziyaretçiler yüzde 36 paya sahip. Bu grubu yüzde 33 ile C1 grubu izliyor. 

Yemek tarifleri içerikli siteleri ziyaret eden kullanıcılardan, malzeme ihtiyaçlarını online süpermarket sitelerinden karşılamayı tercih edenlerin oranı yaklaşık yüzde 18 olduğunu görüyoruz. Yemek tarifi sitelerini ziyaret eden kullanıcıların en fazla ziyaret ettiği süpermarket sitesi ise migros.com.tr oluyor. Migros'u ise a101.com.tr ve bim.com.tr izliyor.

Gemius Ülke Müdürü İdil Kesten, 10 Haziran'da gerçekleştireceğimiz Webrazzi Dijital Online'ın konuşmacıları arasında yer alıyor. Katıldığı Webrazzi etkinliklerinde paylaştığı verilerle, Türkiye'deki internet kullanıcılarının alışkanlıkları hakkında merakımızı gideren Kesten, Webrazzi Dijital Online'da da COVID-19 döneminde içerik tüketimi ve dijital pazarlama raporu ile bizlerle birlikte olacak. Webrazzi Dijital Online'ın ilk tur konuşmacılarına buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.