Alphabet çatısı altındaki Sidewalk Labs, 900 milyon dolarlık Toronto akıllı şehir projesini iptal etti

2017 yılından bu yana planlanan proje ile Sidewalk Labs, Toronto'nun sahili üzerinde, her yerde sürücüsüz otomobiller ve sensörler ile internet bağlantılı bir bölge inşa edecekti.
Alphabet çatısı altındaki Sidewalk Labs, 900 milyon dolarlık Toronto akıllı şehir projesini iptal etti

Google'ın da ana şirketi olan Alphabet'in çatısı altındaki Sidewalk Labs, Toronto'da gerçekleştirilmesi planan akıllı şehir projesinin fişini çektiğini açıkladı. Şirket, projeyi iptal etmesinin nedeninin ekonomik belirsizlikler olduğunu söyledi. 

Sidewalk Labs, Toronto şehir merkezindeki göl kıyısı boyunca fütüristik, veri odaklı bir şehir gelişimi için bir teklif geliştirmişti. Sidewalk Labs, bu projede haziran ayında nihai teklifi onaylayıp onaylamayacağına oy vermeyi planlayan hükümet tarafından yönetilen bir kurum olan Waterfront Toronto ile çalışıyordu. Proje, veri gizliliği endişeleri de nedeniyle uzunca bir süre eleştiri oklarının hedefi oldu.

Sidewalk Labs, projeyi finanse etmek için emlak vergileri ve geliştirme ücretlerinden pay almayı önerdiğinde bir kargaşaya neden olmuştu. Geçen yıl Ekim ayında, proje gizlilik sonuçları ve diğer ticari uygulamalar hakkında istişareler aşamasına girdi. Kararın Mart ayında alınması gerekiyordu ancak pandemi nedeniyle son başvuru tarihi 25 Haziran'a ötelendi.

Sidewalk Labs CEO'su Dan Doctoroff, dünyada ve Toronto emlak piyasasında eşi görülmemiş bir ekonomik belirsizlik ortaya çıktığı için, geliştirdikleri planın temel kısımlarından ödün vermeden 12 dönümlük (5 hektar) projeyi finansal olarak uygulanabilir bulmadıklarını açıkladı.

2017 yılından bu yana planlanan proje ile Sidewalk Labs, Toronto'nun sahili üzerinde, her yerde sürücüsüz otomobiller ve sensörler ile internet bağlantılı bir bölge inşa edecekti. Proje, başlangıçta küçük bir hafif demiryolu transit sistemi, yüzde 40'ının piyasa fiyatının altında olacağı 2 bin 500 konut ve 4 bin kişiye istihdam yaratacağı öngörülen uzun kereste fabrikasını içeriyordu.

Projenin sona ermesine rağmen, şirket hala fabrika yapımı kütle ahşap inşaatı da dahil olmak üzere diğer projelerle ilerlemeye kararlı olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.