Markaları ve freelance çalışan PR'cıları ve bir araya getiren platform: Publicist

Publicist, markalar ile serbest olarak faaliyet gösteren pazarlama ve PR çalışanlarını bir araya getiren online bir platform.
Markaları ve freelance çalışan PR'cıları ve bir araya getiren platform: Publicist

Lara Vandenberg tarafından mart ayı ortasında hayata geçirilmesi planlanan, fakat corona virüs salgınının global etkilerinden dolayı kısa bir süre önce yayına alınan Publicist, markalar ile serbest olarak faaliyet gösteren pazarlama ve PR çalışanlarını bir araya getiren online bir platform. Daha önce Knotch'ta iletişim ve pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapan Vandenberg, Publicist ile iş arayan sektör çalışanlarına iş imkanı sağlamayı hedeflediklerini belirtiyor.

Aslında Vanderberg, Knotch'ta çalışırken Publicist'i oluşturmaya başlamıştı, ancak ilerleyen süreçte girişimine odaklanabilmek için çalıştığı yerden ayrılmaya karar verdi. Bu yılın başlarında, bu haftaki lansmandan önce bir beta testi de başlatıldı.

Publicist, işletmelerin içerik oluşturma, kriz iletişimi, pazara gitme stratejisi geliştirme veya hatta geçici bir CMO kiralama gibi işler için serbest çalışanlar bulmalarına ve işe almalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vandenberg, Publicist'in platformdaki tüm yetenekleri araştırdığını ve bu serbest çalışanların Apple, Nike, Microsoft, IBM, Away, Glossier, Casper ve Google gibi markalar için çalıştığını belirtti. Publicist'in sadece şirket ve serbest çalışan arasında ilk bağlantıyı kurmak için hayata geçirilmediğini; görüntülü sohbet ve ekran paylaşımı gibi araçlarla tam iş birliği sürecini etkinleştirmek için tasarlandığını belirtelim.

Girişim, gelir modeli olarak yapılan işlerden alınan yüzde 20 komisyonu tercih ediyor. Şu anda ABD ve Kanada'da hizmet vermeye başlayan girişimin diğer ülkelerde ne zaman kullanılmaya başlanacağı ise belirsiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.