Apple, acil durum telefon hattında sağlık bilgilerinizi de otomatik paylaşacak

Apple artık acil durum telefon hattı 911'i arayan iPhone ve Watch kullanıcılarının sağlık detaylarını da otomatik olarak acil durum ekipleriyle paylaşacak.
Apple, acil durum telefon hattında sağlık bilgilerinizi de otomatik paylaşacak

Apple, yeni devreye almaya hazırlandığı servis ile hem kullanıcıların hem de acil durum ekiplerinin işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. ABD'de acil durum telefon numarası 911'e arama gerçekleştirecek iPhone ve Apple Watch sahipleri, sağlık durumu bilgilerini otomatik olarak paylaşabilecek.

Apple bünyesinde yarattığınız Medical ID'deki detaylar böylece 911'i aradığınız anda ve elbette isteğinize bağlı olarak otomatik olarak paylaşılacak. Telefonunuzdan aradığınız anda, Medical ID'ye kayıtlı olan yaşınız, sağlık durumunuz, geçmiş rahatsızlıklarını, kullandığınız ilaçlar, alerjileriniz, kan tipiniz, boy ve kilo gibi detaylarınız aynı anda sisteme aktarılacak.

Apple'ın bu yeni hizmeti ile birlikte artık acil duruma gelen sağlık çalışanları hakkınızda pek çok bilgiye sahip olmuş olacak. Özellikle saniyelerin bile önemli olacağı bu anlarda böylece hasta ile diyalog gerekmeyecek ve müdahale eden sağlık çalışanları zaten hakkınızdaki bu bilgilere sahip olmuş olacak. Bunun yanında, acil yardım talebinizden sonra bilincinizin kapanması durumunda yine sağlık çalışanları, geçmiş rahatsızlıklarınız ve alerjilerinize dair bilgi ve fikir sahibi olabilecek.

Apple bu yeni özelliği iOS 13.5 ile birlikte devreye alacak. İlk kez yeni sürümün beta sürümünde gözüken bu özellik beta dönemi boyunca test edilecek ve sonrasında uygulamaya konulacak. Elbette uygulamanın şimdilik sadece ABD içerisinde yapılan 911 aramalarında çalıştığını da belirtelim. Fakat uluslararası bir entegrasyondan sonra diğer ülkelerin acil durum telefon hatlarının da sistem ile entegre olabileceğini tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.