Spotify CEO'su Daniel Ek, Apple'ın gelecekte üçüncü taraf uygulamalar konusunda açık görüşlü olacağını düşünüyor

Dünyanın en önemli dijital müzik platformlarından Spotify'ın CEO'su Daniel Ek, Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajda şirketinin Apple ile nasıl bir ilişkisi olduğunu anlattı.
Spotify CEO'su Daniel Ek, Apple'ın gelecekte üçüncü taraf uygulamalar konusunda açık görüşlü olacağını düşünüyor

Dünyanın en önemli dijital müzik platformlarından Spotify'ın CEO'su Daniel Ek, Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajda şirketinin Apple ile nasıl bir ilişkisi olduğunu anlattı. Daniel Ek, Apple'ın gelecekte üçüncü taraf uygulamalar konusunda şu anda olduğundan daha açık görüşlü olacağını düşündüğünü açıkladı. Spotify CEO'su röportajda uzun vadede Apple'ın açılmasını beklediklerini söyledi. Ek, teknoloji devinin doğru yönde ilerlediğini, ancak açık ve adil bir platform olmak için hala zamanı olduğunu belirtti.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Spotify, Apple’ı da Avrupa Birliği’ne şikayet etmiş ve şirketin güçlü bir rakip olduğunu ancak kendisinin adil rekabet kurallarına uymadığını belirtmişti. Zira Apple, abonelik sisteminde uygulamalardan yüzde 30’luk bir kesinti yapıyor. Apple ayrıca Spotify'ın Apple Watch entegrasyonuna da izin vermiyor. 

Aslında geçtiğimiz eylül ayında, iOS 13'le birlikte Spotify'a Siri desteği geldi. Bu özellik iPhone'da Siri ile Spotify şarkıları istemenize izin veriyor. Ancak Daniel Ek, giyilebilir cihazlarla uyumluluk olmadığı için bu özelliğin çok da kullanışlı olmadığını düşündüklerini söyledi. Siri’nin Spotify entegrasyonu için ciddi çabalar harcadığını söyleyen Daniel Ek, Apple’ın aynı iş birliğini Apple TV ve Apple Watch için de göstermesini istiyor.

Bu açıklamaların yanı sıra Daniel Ek, Spotify'ın kendisine en yakın rakibinden 2 kat daha büyük olduğunu ve 3 kat daha fazla etkileşim aldığını söyledi. Apple'ın konuyla ilgili nasıl bir yorum yapacağı ise şu an için merak konusu olmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.