Salgın sonrasında restoran ve zincirlerin işleyişi nasıl değişecek?

Son günlerdeki salgın önlemleriyle restoranlar ve zincirler çalışma şeklinde değişikliğe gitti - bu zorunlu değişiklik sektörün yenilenmesini sağlamak ve önümüzdeki dönemde neler beklediğini görmek açısından kritik.
Salgın sonrasında restoran ve zincirlerin işleyişi nasıl değişecek?

Birkaç ülkelerde salgın önlemleri azaltılmaya başladı, bazı sektörlerde işletmeler sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla yeniden açılırken işlerin devamlılığı ve kaybedilen gelirin nasıl geri geleceği gibi sorular da akla gelmekte. Bu soru özellikle düşük kâr marjıyla çalışan restoran sektörü için daha çok sorulmakta. Aralıklı oturma planları ile daha az müşteriye hizmet edilebilmesi, mutfaktaki sosyal mesafe kurallarının nasıl korunacağı, tedarik edilen malzemelerin nasıl saklanacağı gibi konular sektörün önümüzdeki dönemlerde nasıl ayakta kalacağını düşündürüyor. 

Gelir kaybeden zincir restoranlar, işten çıkartılan elemanlar ve kapanan şubelerle birlikte sektörün farklı yollar izleyeceği konuşulmakta. Şu ana kadar bazı zincirlerin aldığı kararlar baktığımızda da en azından bir süre için dışarıda yemek yeme alışkanlığının değişeceğini söyleyebiliriz:

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.