Monitera'dan anlık trend takibi aracı LiveTrends.io

13 ülkedeki anlık trendleri gösteren LiveTrends.io, markaların Twitter, YouTube ve Google'daki anlık trendlerin yanı sıra gündemde öne çıkan haberleri de takip etmesini sağlıyor.
Monitera'dan anlık trend takibi aracı LiveTrends.io

Sosyal Medya Takip aracı Monitera, anlık trend takibi aracı LiveTrends.io'yu yayına aldı. LiveTrends.io, markaların Twitter, YouTube ve Google'daki anlık trendlerin yanı sıra gündemde öne çıkan haberleri de takip etmesini sağlıyor. LiveTrends.io'nun gerçek zamanlı pazarlamaya değer veren ekipler için önemli bir araç olarak konumlanacağını söyleyebiliriz. 

Şu an için 13 ülkedeki anlık trendleri gösteren aracın kullanımı ise oldukça kolay. Ana sayfada anlık olarak takip etmek istediğiniz kanalı seçerek, trendlere kolayca ulaşabiliyorsunuz. Eğer siteye üye olursanız, ücretsiz olarak 3 uyarı ekleme hakkına kavuştuğunuzu da belirtelim. 

Böylece belirlediğiniz terim ya da anahtar kelimeler trendlerde yer aldığında siz de anlık olarak bilgilendiriyorsunuz. Belirlediğiniz anahtar kelimeleri değiştirerek yerine yenilerini eklemeniz de mümkün. Bu arada dilediğiniz takdirde Live Trends bültenine kayıt olarak, trendleri size aktaran bir iletiyle de güne başlayabilirsiniz. 

Monitera ekibinin, ürünü geliştirirken back-end olarak Go, front-end olarak da Vue kullandığını belirtelim. Projenin tamamı ihtiyaçlara uygun bir şekilde sıfırdan hazırlandı. Bunu yanı sıra yine son dönemde öne çıkan PWA desteğinin de uygulamada yer aldığını eklemekte fayda var. Monitera'nın açıklamasına göre fikri projeye dönüştürdükten sonra ekip için yapılacaklar çok netti. Biraz da bu sebeple ekip, ürünü hızlıca 15 günde geliştirmeyi başardı.

LiveTrends.io şu an için Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Almanya, Fransa, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Japonya, Portekiz, Hollanda, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD'deki anlık trendleri takip etmenizi sağlıyor. Tamamen ücretsiz olan araç, ilerleyen dönemde yeni özelliklere kavuşabilir. 

Bu noktada fikir aşamasında birçok geliştirmenin planlandığını belirtelim. Hatta veritabanı ve arayüz kurguları planlanan bu geliştirmelere uygun hazırlandı. Monitera ekibi, ilk versiyonu yayınlayarak kullanıcıların tepki ve taleplerini değerlendirmeyi düşünüyor. Zira geliştirme planlarının önceliklendirilmesinde kullanıcıların büyük rolü olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.