Yenilenmiş cihazlar için pazar yeri Back Market, Goldman Sachs'tan 120 milyon dolar yatırım aldı

Yenilenmiş cihazlar için pazar yeri platformu olarak faaliyet gösteren Fransa merkezli Back Market, yeni yatırım turunda Goldman Sachs, Aglaé Ventures ve Eurazeo Growth'tan 120 milyon dolar yatırım aldı.
Yenilenmiş cihazlar için pazar yeri Back Market, Goldman Sachs'tan 120 milyon dolar yatırım aldı

Yenilenmiş cihazlar için pazar yeri platformu olarak faaliyet gösteren Fransa merkezli Back Market, yeni yatırım turunda Goldman Sachs, Aglaé Ventures ve Eurazeo Growth'tan 120 milyon dolar yatırım aldı. Şirket aldığı yatırımı, yeni pazarlara yayılmak için değil halihazırda hizmet verdiği bölgelerdeki kullanıcı sayısını artırmak için kullanacağını açıkladı. 

Back Market, cihazların yenilenmesi için sertifikalı satıcılarla iş ortaklığı yapıyor ve öğelerini sitede listelemelerine izin veriyor. Girişim, satıcıları güvence altına almak ve ürün satışında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için alınan her ürüne 12 ay garanti seçeneği sunuyor. An itibarıyla yenilenmiş cihazları satmak için Back Market'i kullanan 1000 sertifikalı satıcı bulunuyor. Back Market tek bir online platformda teklif ve talebi bir araya getiriyor. Platform şu anda ABD, Fransa, İspanya, Almanya, İtalya, Belçika, İngiltere ve Avusturya'da hizmet veriyor.

Alınan yeni yatırımla şirket, kalite kontrol ekibini genişletecek ve yenileme çalışmaları çevresinde, satıcılar için yedek parça temini, test protokolleri gibi birtakım yeni hizmetler sunmayı hedefliyor. 

Yenilenmiş akıllı telefonlar ve araçlar, gelecek yıllar için büyük fırsatlar sunuyor. Zira maliyetler düşünüldüğünde yeni akıllı telefonlara olan talep bir süredir giderek azalıyor. İkincisi, birçok tüketici çevresel ayak izlerini azaltmanın yollarını arıyor. Akıllı telefon üreticileri ise bu noktada geri dönüşüm süreçlerini büyük ölçüde vurguluyor. Üçüncüsü, Samsung, Apple ve diğer akıllı telefon üreticileri artık küçük bir servete mal olan ultra premium modeller satıyor. Bu da kullanıcıları yenilenmiş cihazlar almaya itiyor. Back Market gibi platformlar bu alanda ciddi anlamda önem taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.