Yapay zeka odaklı müşteri destek servisi Omilia, 20 milyon dolar yatırım aldı

2002 yılında hayata geçirilen ve merkezi Yunanistan'da bulunan Omilia, ilk yatırım turunda Grafton Capital'dan 20 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka odaklı müşteri destek servisi Omilia, 20 milyon dolar yatırım aldı

2002 yılında hayata geçirilen ve merkezi Yunanistan'da bulunan Omilia, ilk yatırım turunda Grafton Capital'dan 20 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, müşteri desteği için konuşma yapay zekası oluşturuyor. 2019 yılında gelirleri yüzde 100'den fazla artan Omilia, aldığı yeni yatırımı ABD'deki kullanıcı sayısını artırmak ve yeni yatırımlar aramak için kullanacağını açıkladı.

Dimitris Vassos, Pelias Ioannidis ve John Nikolaidis tarafından kurulan Omilia, makine öğrenimi kullanan bir müşteri hizmetleri sanal asistanı sunuyor. Telefon, web sohbeti, sosyal ağlar, SMS, e-posta, akıllı hoparlörler ve uygulamalar gibi tüm platformlarda çalışıyor ve mevcut müşteri destek sistemleriyle entegre oluyor. Omilia'nın teknolojisi, bölgesel lehçeler ve vurgular da dahil olmak üzere 21 farklı dilde faaliyet gösteriyor.

Omilia hayata geçirildiği zaman Dimitris Vassos, konuşma tanıma teknolojisinin çağrı merkezi verimliliğini artırmanın bir yolu olarak sunulmasına rağmen, birçok şirketin onunla ne yapacağını veya ondan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğini bilmediğini söylüyor. Buna karşılık olarak, Omilia ekibi insanların öğrenmesi veya uyum sağlaması gerekmeyen ve mümkün olduğunca bir insanla konuşmaya yakın olan bir sistem kurmayı amaçladı ve başarılı oldu. Ortaya çıkan ürün, bir dizi teknolojiyi DiaManT adı verilen çok kanallı tek bir konuşma platformunda birleştirdi. Şirketler ve çalışanlar ise bu teknoloji kullanma konusunda artık zorluk yaşamıyor.

Omilia, arayanları doğrulamak için ses biyometrisi kullanan “deepVB teknolojisi” özelliğine sahip. DeepVB motoru konuşmacının sesini örnekliyor ve konuşmacının sesli baskısını gerçek zamanlı olarak hesaplıyor. DiaManT daha sonra konuşmacının mevcut sesli baskısını sakladığı doğrulanmış sesli baskıyla karşılaştırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.