Eğitim danışmanlığı girişimi ApplyBoard, 1.4 milyar dolar değerleme ile yeni yatırım aldı

Yurt dışında okumak isteyen öğrencilere yönelik olarak online danışmanlık hizmeti sunan Kanada merkezli girişim ApplyBoard, aldığı yeni yatırımla birlikte değerlemesini 1.4 milyar dolara ulaştırdı.
Eğitim danışmanlığı girişimi ApplyBoard, 1.4 milyar dolar değerleme ile yeni yatırım aldı

Yurtdışında okumak isteyen öğrencilerin, başvuru süreçlerinden itibaren online olarak danışmanlık alabileceği edtech girişimi ApplyBoard, 75 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu son yatırımla birlikte Ontario merkezli girişimin değerlemesi de 1.4 milyar dolara ulaştı.

Drive Capital önderliğinde gerçekleşen yatırımda, Fidelity Investments Canada, Business Development Bank of Canada, Anthos Capital, Artiman Ventures ve Plug and Play Tech Center da yer aldı. Gelen yatırımla birlikte ApplyBoard büyümesini sürdürmek istiyor. Girişimin açıkladığı bilgilere göre, şirket 100 kişi daha işe almayı planlıyor. Hali hazırda 400 çalışanı bulunan şirket böylece yeni yatırımla daha fazla çalışanla büyümeyi amaçlayacak. 

ApplyBoard'un hikayesi, İran'dan Kanada'ya okumaya gelen 3 kardeş Martin Basiri, Meti Basiri ve Massi Basiri ile başlıyor. Üç kardeş süreçteki zorlukları bire bir tattıkları için, uluslararası öğrencilerin okullara başvuru süreçlerinden tutun vize ile ilgili konulara kadar toptan bir çözüm sunduğu girişimlerini kurmaya karar veriyor. 2015 yılında Waterloo Üniversitesi'nin Velocity Garage'ında kurulan girişim bugün artık bir unicorn olarak yoluna devam ediyor.

ApplyBoard, lise, üniversite ve yüksek lisans eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencileri, platformları aracılığıyla üniversitelerle buluşturuyor. Platform aynı zamanda okullar için de önemli bir pazarlama platformu haline geliyor. Öğrenciler, kendi profillerine uygun üniversiteleri seçme şansı yakalarken, okullar da yine platform aracılığıyla öğrencileri değerlendirme imkanı buluyor ve öğrenci kabulünü bu şekilde gerçekleştiriyor. ApplyBoard bu aşamada öğrencilerden değil, kolejlerden ve üniversitelerden gelir paylaşım modeliyle gelir yaratıyor. Yani hizmetler öğrenciler için ücretsiz.

Bu anlamda online bir eğitim danışmanlığı yapan SaaS girişimi, geçtiğimiz yıl 300 milyon dolarlık satış hacmine ulaşmış. Ancak girişim elde ettiği geliri açıklamıyor. Kurulduğu 2015 yılından bu yana yani beş yıllık süreçte, 110 farklı ülkeden 100 binden fazla öğrenciye yardım eden girişim yurt dışında okumak isteyen öğrencilerin ciddi bir açığını gideriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.