COVID-19'la hareketlenen sektörde tele sağlık uygulamalarının geleceği

Son günlerde tele sağlık alanında daha fazla gelişme ve haber duymaktayız. Salgın döneminde uzaktan takip ve muayenelerin artacağını, sektördeki birleşme ve satın almalardan daha çok bahsedeceğimizi düşünmekteyiz.
COVID-19'la hareketlenen sektörde tele sağlık uygulamalarının geleceği

Tele sağlık (telehealth), The Federal Communications Commission (FCC)'a göre tele tıp (telemedicine) tanımının genişletilerek genellikle doktorlar tarafından uzaktan tanı koymaya ek daha farklı sağlık hizmetlerini de içeren bir kavram. Canlı randevular, mobil sağlık uygulamaları, uzaktan hasta takip etme ve veri saklama ile işlemeyi de kapsayan tele sağlık hizmetlerinden COVID-19 ile daha sık bahseder olduk.*

Sağlık alanındaki girişimlerde son çeyrekte yatırımlarda artış, M&A hareketlerinde yükselme, IPO'lar ile tanı koyma alanında çeşitlenme ve kadın ve zihinsel sağlığa yoğunlaşan uygulamaları görmekteyiz. Çin'deki dijital sağlık uygulamalarında görülen düşüşe karşılık tele sağlık girişimlerine artan ilgi sektördeki unicorn sayısını da 40'ın üzerine çıkarttı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.