TikTok, satın al butonunu test ediyor

TikTok yeni reklam formatının testlerine başladı. "Satın al" butonundan elde edilecek olan gelir, influencer ile TikTok arasında bölüşülecek.
TikTok, satın al butonunu test ediyor

Dünyanın en popüler uygulamarı arasında olan, Çinli TikTok yeni gelir modelleri yaratma konusunda çalışmalar yapıyor. Bünyesindeki dans videoları ve özellikle gençlerin kullanımıyla ön plana çıkan uygulama, gelir elde ettiği kalemlerin sayısını artırmayı istiyor.

Küçük bir reklamveren grubuyla birlikte testlere başlayan TikTok, reklamverenleri deneysel bütçelerle yeni reklam modelini test etmeye davet etti. Şu anda testlerde oldukça bir erken aşama kabul edilse de, paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar bu CTA butonlara ilgi gösteriyor. Hali hazırda bazı reklanverenler ve ajanslar tarafından kullanılabilir yeni modelin tüm markalara açılıp açılmayacağı ise henüz belli değil.

TikTok'ın bir diğer amacı da reklamverenlerle, reklam alan influencer'ları yalnız bırakmamak. Kendi sunduğu platform aracılığıyla TikTok reklamlarından pay almak istiyor. Böylece TikTok için ücretsiz olarak içerik üreten kullanıcılar, reklamverenlerin reklamını yaparak geliri de TikTok ile paylaşmış olacak. 

TikTok tarafından bir yetkili ismin açıklamasına göre, özelliğin şu an test edildiği doğrulanıyor. TikTok bu bağlamda kullanıcıların yüklediği yaratıcı videolar üzerinden ilgili ürünlere bağlatılar ekleyebilmesi ve bunları paylaşabilmesinin test edildiğini aktarıyor. Örneğin dans videolarını paylaşan bir TikTok kullanıcısı, üzerine giydiği ayakkabı ve eşofmanın linklerini videosunu ekleyebilecek ve bu reklamlar üzerinden gelir edebilecek. Ancak bu reklam modelini platform olarak TikTok sunduğu için arada TikTok da kendi payına düşeni alacak. Hali hazırda TikTok'ın yüzde kaçlık bir komisyonla çalışacağı ise bilinmez durumda. 

TikTok sadece e-ticaret alanına değil, bağış alanında da bazı testler yapıyor. Bir başka yeni ürünü olan Donation Stickers ile TikTok, kullanıcılarının videolar ve canlı yayınlar üzerinden bağış kampanyası yapmasına aracılık ediyor. TikTok özellikle salgın döneminde de evlerine kapanan kullanıcıların sıklıkla kullandığı uygulamar arasında yerini aldığını ve son dönemde uygulamanın indirilme sayısında gözle görülür bir artış olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.