Online mülakat gerçekleştirme oranı son 1 ay içinde yüzde 300 arttı

Youthall'un paylaştığı bilgilere göre şirketlerin online mülakat gerçekleştirme oranlarında son 1 ay içinde yüzde 300'e varan ciddi bir artış yaşandı.
Online mülakat gerçekleştirme oranı son 1 ay içinde yüzde 300 arttı

Genç yeteneklerle şirketleri bir araya getiren ve etkileşime geçmelerini sağlayan bir topluluk platformu olan Youthall'dan sizlere daha önce bahsetmiştik. Bildiğiniz gibi Corona virüs salgını nedeniyle şirketler, pek çok süreci dijital ortamlara taşıdı.

Bu süreçte en dikkat çekici değişimlerden biri de işe alım süreçlerinde yaşandı. Genç yetenekler için kariyer ve dijital işveren markası platformu olan Youthall'un paylaştığı bilgilere göre şirketlerin online mülakat gerçekleştirme oranlarında son 1 ay içinde yüzde 300'e varan ciddi bir artış yaşandı.

Bu artış, adayların online mülakatlara yatkınlığını da artırmaya başladı. Paylaşılan bir diğer bilgi ise video mülakat gerçekleştiren adayların işe girme oranları ile ilgili oldu. Youthall'un paylaştığı bilgilere göre video mülakat gerçekleştiren her 8 adaydan birinin işe alımı olumlu sonuçlandı.

Türkiye’de enerji, ilaç, kimya ve endüstriyel üretim sektörlerinde de koronavirüs etkisinin düşük olduğunu vurgulayan Youthall.com kurucu ortağı Emre Aykan, online mülakatlara ilişkin yaptıkları incelemelerde de özellikle teknoloji ve bilişim sektöründeki arayışların hız kazandığını saptadıklarını belirti.

Emre Aykan'dan edindiğimiz bilgilere göre şu an Youthall platformunu kullanan 540 şirket bulunuyor. Youthall'un müşterileri arasında ise Nike, Henkel, P&G, ING, DenizBank, Shell, Mavi, Garanti BBVA Teknoloji, KoçSistem, SabancıDx, Teknosa, Ford Otosan ve Commencis gibi önemli şirketler olduğunu da ekleyelim.

Corona virüs salgını nedeniyle zor günler yaşadığımız bu günlerde ise en çok talep teknoloji, hızlı tüketim ve bankacılık sektörlerinde yer alan firmalardan geldi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.