Endeavor, Uluslararası Seçim Paneli’ne Türkiye'den Ahmet Emre Sarı ve Tolga Tatari seçildi

7 ülkeden 7 firmaya liderlik eden 13 girişimcinin seçildiği panele Türkiye'den Akinon’un kurucuları Ahmet Emre Sarı ve Tolga Tatari seçildi.
Endeavor, Uluslararası Seçim Paneli’ne Türkiye'den Ahmet Emre Sarı ve Tolga Tatari seçildi

Corona virüs salgını ile evde kalma sürelerimiz ciddi anlamda artış gösterdi. Bu dönemde fiziksel olarak gerçekleşecek olan birçok etkinlik de ya iptal ediliyor ya da dijital olarak gerçekleştiriliyor. Evde Kal dönemiyle iptal edilen Endeavor Uluslararası Seçim Panelleri (USP) de yerini sanal versiyonuna bıraktı. USP’ye kıyasla daha az adayın katılabildiği fakat daha sık düzenlenen Sanal USP’nin ikincisi, 20-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.

7 ülkeden 7 firmaya liderlik eden 13 girişimcinin seçildiği panele Türkiye'den Akinon’un kurucuları Ahmet Emre Sarı ve Tolga Tatari seçildi. Endeavor şimdi dünya çapında 37 pazarda 1 bin 285 şirkete liderlik eden 2 bin 59 girişimciyi destekliyor. 

Uluslararası Seçim Paneli yılda sekiz kez düzenleniyor. Panel için Endeavor'un kaynaklarını ve mentorluğunu büyük ölçekli işler yaratmak için kullanma potansiyelini ortaya koyan ve bunları yeniden yatırım yapmaya adamış girişimcileri belirlemek için çok aşamalı bir seçim süreci demek mümkün. Seçim sürecinin ötesinde, USP'ler girişimcileri, iş dünyası liderlerini ve çalışanları bir araya getiriyor. 

Endeavor Sanal Uluslararası Seçim Paneli’nde 7 ülkeden seçilen 7 girişime göz atalım.

Akinon:

(Türkiye - Ahmet Sarı, Tolga Tatari)

Günümüzde perakende sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin tüm operasyonunu tek bir kanal üzerinden yürütmeye çalışması, satış gelirlerinin azalmasına ve müşteri kaybına yol açabiliyor. Üstelik operasyonunu bu doğrultuda kurgulamış bir işletme için sonrasında çok kanallı bir satış ve pazarlama sistemine geçiş süreci zorlu ve yüksek maliyetli olabiliyor. Markafoni kurucuları Tolga Tatari, Ahmet Emre Sarı ve Çağrı Orçan tarafından kurulan bulut tabanlı Akinon Ticaret Platformu ise sunduğu entegrasyon kolaylığı sayesinde bu soruna çözüm üretiyor. Akinon, perakende işletmelerine “dijital satış kanalları”, “katalog ve sipariş yönetim sistemi” ve “mağaza içi uygulama” gibi ürünleriyle omni-channel çözümler sunuyor. Akinon; İstanbul, Atina, Londra ve Dubai’de bulunan ofisleriyle Lacoste, Marks & Spencer, LCW, GAP gibi birçok global perakende markasına hizmet veriyor.

Lemon Studios:

(Meksika - Billy Rovzar, Fernando Rovzar)

Lemon Studios, Meksika eğlence endüstrisini haritaya koyan bir içerik oluşturma ve yapım şirketi. Lemon, hem ağ hem de kablolu televizyonun yanı sıra Netflix ve HBO gibi online platformlar için yüksek kaliteli İspanyolca film ve televizyon içeriği yayınlıyor. Şirket şu anda Univision, Televisa, Netflix ve HBO gibi müşterileri için yılda 200 saatten fazla içerik üretiyor.

OpenSooq.com:

(Ürdün - Adey Salamin)

OpenSooq, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde, satıcıların milyonlarca kullanıcıya aracı olmadan online ürün ve hizmetler sunabildikleri bir ilan platformu. Alıcılar, otomotiv, emlak, elektronik ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli mal ve hizmetlere göz atabiliyor. OpenSooq, listeleme sürecini optimize edebiliyor ve kullanıcı katılımını artırmak için gerçek zamanlı kullanıcı analizi oluşturabiliyor. 

Orfium:

(Yunanistan - Drew Delis, Chris Mohoney, Rob Wells, Michael Petychakis)

Orfium, hak sahiplerine teknoloji çözümleri sunan bir müzik hakları yönetimi ve sanatçı keşif platformu. Platform, online telif hakkı ihlallerini tespit ediyor ve YouTube gibi çeşitli dijital dağıtım kanallarında kullanım hakkını kabul eden üreticiler, yayıncılar ve plak şirketleri için içerikten para kazanıyor. Orfium'un geliştirdiği yapay zeka ve öğrenme mühendisliği algoritmaları, istemcilere ait videolarda üretilen olası melodileri bulmak için hem içeriği hem de kullanıcıların açıklamalarını, şarkı sözlerini veya yorumlarını kullanıyor.

SonderMind:

(ABD - Mark Frank)

SonderMind, bireylerin terapistlere erişmesini sağlayan ve terapistlerin özel uygulama uyumluluğu ve faturalandırmasının karmaşıklıklarını yöneten ABD merkezli bir zihinsel sağlık platformu. SonderMind'ın son derece meşgul, dijital olarak bağlantılı terapistler ağı, ödeme yapanlar, işverenler, tıbbi uygulamalar ve sağlık sistemleri için davranışsal sağlık sorunlarını çözmek için bir platform görevi görüyor. Mart 2020'de 27 milyon dolar yatırım alan SonderMind, ABD pazarında şimdiden 3 binden fazla kişiye ve 400 terapiste hizmet veriyor.

Trafilea:

(Uruguay - Santiago Zabala)

Kadınlar için bir e-ticaret markası olan Trafilea, pazar yeri konumlandırma, operasyonel verimlilik, müşteri verileri ve mevcut müşteri tabanından yararlanıyor. Trafilea, 14 ülkede faaliyet gösteriyor. Şirket sadece 16 ayda 100 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi ve giderek büyümeye devam ediyor.

Waresix:

(Endonezya - Andree Susanto, Edwin Wibowo)

Waresix nakliye, depo ve kara taşımacılığı için bir lojistik platformu. Platform, kullanılmayan depo alanını bu tür tesislere ihtiyaç duyan kullanıcılarla eşleştiriyor ve ülkede gelişen e-ticaret piyasası göz önüne alındığında esnek depolama talebinden yararlanmaya çalışıyor. Waresix, müşterilerin, perakendecinin, distribütörün ve üreticinin değişken talebe hızla adapte olmasını sağlayan dinamik depolama stratejisi için bir çözüm sunuyor.

Son olarak Endeavor'un öğrencilere ve yeni mezunlara yönelik olan CaseCampus programının başvurularını açtığını da hatırlatalım. Program 6-9 Haziran arası ilk defa tamamen online gerçekleşecek, 18 Mayıs'a kadar da başvuru alınacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.