Yemeksepeti'nin restoranlara destek projesinin detayları belli oldu: Restoran destek çeki

Yemeksepeti, Türkiye’nin bu zorlu günlerinde sadece paket servis ile işlerini yürütmeye çalışan restoranlara destek olabilmek için kullanıcılarının da katılımıyla bir kampanya düzenleyeceğini duyurdu.
Yemeksepeti'nin restoranlara destek projesinin detayları belli oldu: Restoran destek çeki

Yemeksepeti'nin Corona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren restoranlara destek için yeni bir model üzerinde çalıştığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Bugün konu ile ilgili yeni bir açıklama paylaşan Yemeksepeti, Türkiye’nin bu zorlu günlerinde sadece paket servis ile işlerini yürütmeye çalışan restoranlara destek olabilmek için kullanıcılarının da katılımıyla bir kampanya düzenleyeceğini duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Yemeksepeti, Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı “E-ticaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız” kampanyasına, TOBB’un katkılarıyla “Kazandıran Restoran Destek Çeki” projesi ile destek verecek .TOBB iş birliği ile düzenlenen kampanyada Yemeksepeti kullanıcılar belirli miktarlardaki “Kazandıran Restoran Destek Çeki” satın alarak, bu çekleri favori restoranlarında daha sonra kullanabilecekler.

Yemeksepeti’nin başlattığı “Kazandıran Restoran Destek Çeki” kampanyası sayesinde restoranlar, daha sonra karşılığını kullanıcılara yemekle ödeyebilecekleri bir finansman sağlayacaklar. Konu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, Kazandıran Restoran Destek Çeki'nin içinde bulunduğumuz zor dönemde restoranlara destek olmayı amaçlayan bir proje olduğunun altını çizdi.

Bu dönemde, restoranların masa müşterisi olmadığı için maalesef gelirlerinin azalmış durumda olduğunu da belirten Aydın, bu proje ile Yemeksepeti kullanıcılarının şu anda yemek siparişi versin ya da vermesin, favori restoranlarından çek satın alımı yaparak bu zorlu dönemde onlara destek olabileceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı değerlendirmede, “Bu dönemde restoranlarımızın tek gelir kaynağı olan paket servis hizmetini artırmak ve dijitalleşmenin gücünden faydalanmak amacıyla “Kazandıran Restoran Destek Çeki” kampanyasını hayata geçirdiklerini paylaştı.

Nevzat Aydın'ın paylaştığı bilgilere göre söz konusu proje yaklaşık 10 bin restorana sunulacak ve kampanyaya katılmayı kabul eden iş ortaklarının menülerine ürünler eklenecek. 

Kazandıran Restoran Destek Çeki Projesi nasıl işleyecek?

Kazandıran Restoran Destek Çeki projesi ile Yemeksepeti kullanıcıları, satın aldıkları çekler ile daha sonra bu çekler için ödedikleri bedelin daha fazlasını harcayabilecekler. Örneğin bugün 40 TL ödenerek alacakları çeki, 60 gün sonra kullanıcılar 50 TL olarak harcayabilecekler. Programda “40 Öde - 50 Ye”, “75 Öde - 100 Ye” ve “150 Öde - 225 Ye” özelliklerinde 3 adet çek çeşidi bulunuyor.

Kullanıcıların bugün ödedikleri 40 TL, 75 TL veya 150 TL değerindeki çekler karşılığında, satın aldıkları günü takip eden 60. günde, Cüzdan hesaplarına 50 TL, 100 TL ya da 225 TL bakiye yüklenecek ve bu bakiye çek satın alımı yapılan restoranda Cüzdan ile ödemelerde kullanılacak ve tarih kısıtlaması olmayacak. Ayrıca yüklenen Cüzdan bakiyesi ister tek seferde ister parça parça farklı siparişlerde kullanılabilecek.

Çek ürünleri yalnızca Online Kredi/Banka Kartı ödeme yöntemi ile ödenen siparişlerde satın alınabilecek ve aynı sepette hem çek hem yemek siparişi verilebilecek. Öte yandan, bir sepette en fazla 1000 TL değerinde çek satın alımı yapılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.