SPONSORLU

Yandex, teslimat planlamasını kolaylaştıran “Rota Optimizasyonu” servisini kullanıma açtı

Yandex Haritalar API Teknolojileri ile kısa süre önce harita servislerini kurumların kullanımına açan Yandex, sunduğu bu hizmetin kapsamını yeni ürünlerle geliştirmeye devam ediyor.

Kurumların en hızlı ve en uygun maliyetli rotayı belirlemesine yardımcı olan verimlilik odaklı Yandex Rota Optimizasyonu teknolojisi, Rusya'dan sonra ilk kez Türkiye’de kullanıma açıldı.

Dünyada ve Türkiye’de yaygınlaşan COVID-19 salgını nedeniyle hem kendimizi hem de çevremizdekileri korumak için evde kalmamızın, sosyal mesafeyi artırmamızın çok önemli olduğu bu dönemde kurumların evlere teslimat oranı günden güne artıyor. Yandex bu zor dönemde bir kampanya başlatarak; evlere teslimat hizmeti veren kurumlar ile lojistik ve tedarik gibi sektörlere yardımcı olmak amacıyla Rota Optimizasyonu ürününü ücretsiz kullanıma açtı. Rota Optimizasyonu ürününü kullanmak isteyen kurumlar, 14 günlük deneme süresinden de faydalanabilmektedir.

Rota Optimizasyonu Nedir?

Özellikle lojistik firmalar büyük şehir şartlarından kaynaklanan birçok zorlukla karşı karşıya kalıyor. Yol durumu, farklı teslimat zamanları, kurye ve depoların çalışma saatlerindeki değişiklikler, teslimat noktalarındaki farklı hizmet saatleri, yükün ağırlığı ve boyutları, yükleme-indirme yöntemleri ve yüke özel uyumluluk koşulları firmaların iş kalitesini etkileyebiliyor. Rota Optimizasyonu kullanan firmalar ise en hızlı ve en uygun maliyetli sıralamayı belirleme avantajına sahip oluyor. Algoritması ve geniş servis alt yapısı ile %100 otomatik planlama yapabilen Rota Optimizasyonu, firmaların verimliliğini artırmada etkili bir model.

Rota Optimizasyonunun Avantajları

0 gecikme

Kurye hizmeti veren firmalar için siparişlerin geç kalmadan tam zamanında teslimi önemlidir. Rota Optimizasyonu modeli ile yapılan rota planlanmasında trafik bilgisi ve yol kapamaları da dikkate alınır.

Hızlı planlama

1000’den fazla sipariş için rota planlaması manuel olarak yapıldığında birkaç saat sürebilir. Bu süreç Rota Optimizasyonu ile sadece 10-15 dakikada tamamlanır. 

Tasarruf

Rota Optimizasyonu ile toplam taşıma süresini, mesafeyi ve maliyeti en aza indirerek gecikmelerden kaynaklanan kayıplar azaltılır. Taşıma giderlerinde %10-20 oranında azalma sağlar.

Rota Optimizasyonu ile Teslimatlarınızı Kolayca Planlayın

Yandex’in sunduğu Rota Optimizasyonu teknolojisine ücretsiz olarak erişebilir, planlamalarınızı optimize edebilir ve daha az eforla daha çok kazanç sağlayabilirsiniz.

Sisteme kayıt olmanızın ardından Rota Optimizasyonu servisini 14 gün boyunca ücretsiz kullanmaya hemen başlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Yandex’in hazırladığı eğitim videoları, algoritmanın kurulumunu anlamanıza da yardımcı olacaktır.

Yandex Haritalar API Teknolojileri hakkında detaylı bilgi almak ve sisteme kayıt olmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Her türlü sorunuz içinse [email protected] adresine mail atarak ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.