Fintech girişimi Oriente, 50 milyon dolar yatırım aldı

Hong Kong merkezli girişimin paylaştığı bilgilere göre Oriente, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Fintech girişimi Oriente, 50 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında Geoffrey Prentice, Hubert Shio-Hsien Tai, Katrina Cokeng ve Lawrence Chu tarafından kurulan Oriente, önemli bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Hong Kong merkezli girişimin paylaştığı bilgilere göre Oriente, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

Dijital kredi ve başka online finansal servisler için teknoloji altyapıları kuran bir girişim olan Oriente, söz konusu yatırımı Henderson Land yönetim kurulu başkanı Peter Lee liderliğinde aldı. Alınan 50 milyon dolarlık yatırım Oriente'nin halihazırda hizmet verdiği pazarlarda büyümesi ve yeni ülkelere açılması için kullanılacak.

Oriente'nin şu an için Filipinler ve Endonezya'da hizmet verdiğini ve önümüzdeki dönemde Vietnam'da hizmet vermeyi hedeflediğini de ekleyelim. Vietnam pazarına girmek için çalışmalarına da başlayan Oriente, şu an beta testlerini sürdürüyor.

2018 yılının Kasım ayında 108 milyon dolarlık oldukça büyük bir yatırım da alan Oriente, alınan 50 milyon dolarlık yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırım miktarını da 160 milyon dolar seviyelerine kadar çıkardı.

Oriente'nin şu an için Filipinler ve Endonezya için iki farklı mobil uygulamayı kullanıma sunduğunu da ekleyelim. Filipinler'de Cashalo uygulaması, Endonezya'da ise Finmas uygulaması aktif olarak kullanılabiliyor. Bu uygulamaların şu an toplamda 5 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduklarını da ekleyelim. 

Oriente tarafından paylaşılan bilgilere göre uygulamalar özellikle 2019 yılında popüler bir hale geldi. Paylaşılan bilgilere göre uygulamalar 2019 yılında yüzde 700 oranında bir büyüme yaşadı ve 4 milyon yeni kullanıcı uygulamaları kullanmaya başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.