Nijerya merkezli fintech Okra, 1 milyon dolar yatırım aldı

Müşteriler arasında gerçek zamanlı finansal bilgi alışverişi yapılabilmesi için güvenli portallar yaratan bir girişim olan Okra'nın paylaştığı bilgilere göre girişim, 1 milyon dolar yatırım aldı.
Nijerya merkezli fintech Okra, 1 milyon dolar yatırım aldı

Girişim dünyasının kalbi hala ABD ve Avrupa'da atsa da, özellikle son iki yılda Afrika'daki girişimlerin atakta olduğunu söyleyebiliriz. Bugün ise Afrika merkezli yeni bir yatırım haberi ile karşınızdayız. Nijerya'da kurulan fintech girişimi Okra, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Müşteriler arasında gerçek zamanlı finansal bilgi alışverişi yapılabilmesi için güvenli portallar yaratan bir girişim olan Okra'nın paylaştığı bilgilere göre girişim, 1 milyon dolar yatırım aldı. Yapılan açıklamalara göre söz konusu Pre-Seed yatırım Nairobi ve Londra merkezli yatırım firması TLcom Capital tarafından yapıldı.

2019 yılının Haziran ayında Fara Ashiru Jituboh ve David Peterside tarafından kurulan Okra, finansal verilerin gerçek zamanlı iletilebilmesi için bir API sunuyor. Finansal veriler söz konusu API sayesinde banka hesaplarından web sitelerine veya mobil uygulamalara  güvenli bir şekilde aktarılabiliyor. 

Fara Ashiru Jituboh ve David Peterside

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 1 milyon dolarlık yatırım girişimin ekibini ve operasyonunu büyütmek için kullanılacak. Okra tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket Corona virüs salgını nedeniyle önemli bir talep artışı da yaşadı.

Corona virüs salgını nedeniyle şirketler dijitalleşmeye her zamankinden daha çok önem gösteriyor. Bu nedenle Okra'nın aldığı talepler bir önceki aya oranla yüzde 175 oranında artış gösterdi. Yapılan yatırım ile birlikte TLcom partneri Andreata Muforo'nun Okra yönetim kuruluna katıldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.