Facebook, yeni grup görüntülü sohbet özelliği Messenger Rooms’u yayına aldı

Messenger Rooms, kullanıcıların görüntülü sohbet linkleri aracılığıyla arkadaşları ve aileleriyle bir araya gelmesini sağlıyor. Toplamda 50 kişiye kadar katılıma izin veren Messenger Rooms sohbetlerinde, herhangi bir zaman sınırlaması bulunmuyor.
Facebook, yeni grup görüntülü sohbet özelliği Messenger Rooms’u yayına aldı

Covid-19 salgınının dünya genelinde etkisini devam ettirmesiyle birlikte insanların video konferans uygulamarına olan ilgisi de gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda Nisan başında  Messenger masa üstü uygulamasını yayına alan Facebook, şimdi de yeni grup görüntülü sohbet özelliği Messenger Rooms’u hayata geçirdi.

Messenger Rooms, tıpkı Zoom gibi insanların paylaşılabilir görüntülü sohbet linkleri aracılığıyla arkadaşlarıyla, aileleriyle ya da başka kişilerle online etkinlikler üzerinden bir araya gelmelerini sağlıyor. Bunun yanı sıra Messenger Rooms sayesinde, kullanıcılar Messenger ya da Facebook üzerinden odalar oluşturarak istedikleri kişileri katılmaları için davet edebiliyor. Bu konuşmalara davet edilen kişilerin ise bir Facebook hesabı ya da Messenger uygulamasına sahip olmasına gerek yok. 

https://www.facebook.com/watch/?v=237308277348177

Toplamda 50 kişiye kadar katılıma izin veren Messenger Rooms sohbetlerinde, herhangi bir zaman sınırlaması olmayacağını da belirtelim. Bu noktada Facebook'un, ücretsiz sürümde 40 dakika limiti koyan Zoom ile rekabetinde öne çıkacağını söylemek mümkün. 

Sohbet linklerini oluşturan kişiler bu linkleri haber kaynaklarında, üye oldukları gruplarda ve etkinlik sayfalarında kolayca paylaşabiliyor. Sohbet linkini oluşturan kişilerin kimlerin bu sohbetlere katılabileceğini belirleyebileceğini de ekleyelim. Aynı şekilde sohbeti oluşturan kişiler, sohbete daha fazla kişinin katılmasını istemedikleri takdirde katılımı kapatabilecek.

Sohbete davet edilen kişilerin hiçbir uygulama indirmeden telefondan veya bilgisayar üzerinden sohbete katılabileceğini de tekrar edelim. Ancak Messenger uygulaması olan katılımcılar, arka planlar ve farklı efektler başta olmak üzere birçok AR filtresine erişebilecek.

Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, insanların pandemi sırasında bağlantıda kalmak için teknolojiyi belki de daha önce hiç olmadığı kadar çok kullandıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Koronavirüs salgınından en çok etkilenen bölgelerde, Messenger ve WhatsApp üzerinden yapılan sesli ve görüntülü aramaların geçtiğimiz sene bu zamanlara göre iki kat artış gösterdiğini gördük.Toplulukların ve bu topluluklarla bağlantıda kalmanın öneminin de bir kez daha farkına vardığımız bu zor zamanlar, bizi de platformlarımızda ne gibi yenilikler yapabileceğimizi düşünmeye itti. Umuyoruz ki, fiziksel olarak bir araya gelemediğimiz bu günlerde insanlar Messenger Rooms üzerinden aileleri, arkadaşları ve toplulukları ile iletişimde kalmaya ve eğlenmeye devam edebilir ve AR filtreleri, oyunlar ve ekran paylaşma gibi özellikler sayesinde keyifli vakit geçirebilirler.”

Facebook'un, önümüzdeki günlerde insanların Instagram, WhatsApp ve Portal üzerinden de Messenger Rooms sohbetleri oluşturabilmeleri ve bu sohbetlere katılabilmeleri için de yeni özellikler sunacağını belirtmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.