Porsche klasik araçlarına CarPlay desteği getiriyor

Porsche artık klasik hale gelen otomobil sahibi müşterilerini düşünerek bu eski araçlara CarPlay desteği getirecek yeni multimedya ürünlerini tanıttı.
Porsche klasik araçlarına CarPlay desteği getiriyor

Alman otomobil markası Porsche, artık klasik hale gelen otomobillerinin müşterilerine önemli bir yeniliğe imza attı. Porsche Classic Communication Management (PCCM) adını verilen sistemle birlikte, eski Porsche araçlarına takılan bu multimedya araçlar, model yılı eski Porsche otomobiller günümüz teknolojisiyle donatacak.

Porsche Classic Communication Management (PCCM) sistemi, Apple CarPlay desteğinin yanı sıra, Bluetooth ve DAB+ desteği ile birlikte geliyor. Bunun yanı sıra sistem Android cihazlarla da uyumlu. Eski araçlarındaki donanım yüzünden Bluetooth ya da AUX desteği olmadığı için müzik dinleyemeyen otomobil sahipleri artık bu yükseltme sayesinde akıllı telefonlarını araçlarına bağlayabilecek. Eski model Porsche'ler, sistem sayesinde CarPlay desteğine ve hatta Siri ile kontrolün mümkün olduğu son model multimedya özelliklere sahip olmuş olacak.

Porsche donanımlarını standart hale gelen 1-DIN ya da 2-DIN varyantları ile pazara sunuyor. Böylece 60'lı model yıllı Porsche'lerden tutun, 90'lı model yıllı Porsche'lere kadar pek çok farklı araca monte edilebilecek iki farklı model ortaya çıkmış. Bu modellerden standart olanı küçük bir ekrana sahipken, PCCM Plus ise 7 inç boyutunda dokunmatik ekrana sahip. Her iki modelin de en önemli özelliği üzerlerinde klasik Porsche logosu bulunan orijinal ürünler olması. Yani muhtemelen bu eski Porsche'lere sonradan takılan ve orijinal olmayan teyp modellerinden çok daha iyi ve çok daha değerli.

Porsche, klasik araçları için getirdiği bu yenilikle birlikte daha önce başka herhangi bir araç markasının yapmadığı bir işe de böylelikle imza atmış oldu. Araçlarına verdiği "timeless" otomobil mesajını da koruyan Porsche, klasik araç müşterilerini bu orijinal parçalarla düşünüyor ve günümüz teknolojilerine uyum sağlamalarını amaçlıyor.

Gelelim cihazlar için biçilen fiyatlara. Standart cihaz PCCM için vergiler dahil 1,439.89 Euro'luk bir fiyat belirlenmiş. PCCM Plus modeli ise yine vergiler dahil 1,606.51 Euro'luk fiyat etiketi var. Ürünler Porsche yetkili satıcılarından ya da online mağaza üzerinden satın alınabiliyor. Fiyatlarıyla da ikinci el Porsche'lerin fiyatlarını artırabilecek bir güçte ürün. Porsche tarafından ürünle ilgili yayınlanan reklam filmini de hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.