Online streaming alışkanlığı değişirken operatörlerin sonraki adımları da konuşulmakta

COVID-19 salgınından sonra daha çok streaming servisinin kullanıldığını, daha çok içerik tüketildiğini biliyoruz. Sektörün yaşadığı büyümenin ne olacağını göreceğiz ancak şu aşamada farklı içeriklerin müşterileri memnun ettiği de bir gerçek.
Online streaming alışkanlığı değişirken operatörlerin sonraki adımları da konuşulmakta

Salgınla birlikte milyonlarca insanın evde olduğunun birçok alışkanlığı değiştirdiğini biliyoruz. Streaming sürelerinin artması da doğal olarak beklenmekteydi, hatta operatörlerin sunucularının kapasitesini dengelemek için video kalitesini düşürdüğünü, oyun oynama sürelerinin değiştiğini de gördük. Aylık aboneliğe dayalı içerik ve oyun servislerinden sıklıkla bahsettiğimiz yakın dönemde bu servislerin kullanım alışkanlığının salgın sonrasında nasıl değişeceğini de merak ediyoruz. 

Netflix bu yakınlarda son 3 ay içinde 16 milyon yeni abonenin servise geldiğini belirttiği, bluTV'nin son yaptığı açıklamalara göre de izleme sürelerinin %40 oranında arttığını, Disney+'ın da yeni müşteri kazanımı yaptığını, HBO Max'in bazı içerikleri ücretsiz sunduğunu ve daha birçok gelişmeyi duymaya devam ediyoruz. Müşteri elde tutma ya da yeni kazanım için alınan bu aksiyonların bir yandan sektörün büyümesini hızlandıracak etkisi olacağı düşünülürken diğer yandan da ücretsiz içeriğin ne kadar sürdürülebilir olduğu da konuşulmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.