Insurtech girişimi Igloo 8,2 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre 8,2 milyon dolar yatırım alan Axinan, ismini de değiştirerek yoluna Igloo ismi ile devam edecek.
Insurtech girişimi Igloo 8,2 milyon dolar yatırım aldı

Sigorta teknolojilerine odaklanan çözümler sunan Axinan girişimi, hem bir yatırım hem de isim değişikliği haberi ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre 8,2 milyon dolar yatırım alan Axinan, ismini de değiştirerek yoluna Igloo ismi ile devam edecek.

Intouch Holding'in yatırım kolu olan InVent liderliğinde gerçekleşen 8,2 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna Openspace Ventures, Linear Capital, Singtel Innov8, Cathay Innovation ve Partech Partners'ın kaltıldıklarını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse 2016 yılında Wei Zhu tarafından kurulan Igloo, geçtiğimiz yıllarda Openspace Ventures ve Linear Capital'dan yatırımlar da almıştı.

Igloo kurucusu Wei Zhu

Alınan 8,2 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte girişimin aldığı toplam yatırım ise 16 milyon doların üzerine çıktı. Seyahat sigortalarından kişisel eşya sigortalarına kadar pek çok çözüm sunan Igloo, Vietnam, Filipinler, Tayland, Singapur, Endonezya ve Malezya ülkelerinde aktif olarak hizmet veriyor.

Igloo'nun seyahat ve e-ticaret alanlarında hizmet veren pek çok önemli firma ile iş birlikleri olduğunu da ekleyelim. E-ticaret ve seyahat alanlarında Bukalapak, Lazada, RedDoorz, Shippit ve Shopee markaları ile çalışan Igloo, sigorta partnerlikleri alanında ise Allianz, Baoviet, FWD Singapore, Mercantile ve Sompo gibi büyük markalarla çalışıyor.

Paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım şirketin Vietnam, Tayland ve Filipinler'deki işlerini büyütmek için kullanılacak. Yatırım ile birlikte iş geliştirme ve mühendislik takımlarının iki katına çıkarılmasının planlandığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.