IBM, ücretsiz dijital eğitim platformu Open P-Tech’i Türkiye'deki kullanıcılarına açtı

IBM ücretsiz bir dijital eğitim deneyimi platformu Open P-TECH'i Türkiye'de kullanıma sundu. Open P-TECH, gençleri teknolojinin yanı sıra özgeçmiş yazma gibi profesyonel beceriler konusunda da bilgilendiriyor.
IBM, ücretsiz dijital eğitim platformu Open P-Tech’i Türkiye'deki kullanıcılarına açtı

IBM, ücretsiz bir dijital eğitim deneyimi platformu olan Open P-TECH'i Türkiye'de kullanıma sunduğunu duyurdu. Şirket, Open P-TECH ile gençleri ve eğitimcileri siber güvenlik, yapay zeka ve bulut bilişimin yanı sıra, özgeçmiş yazma ve mülakat gerçekleştirme gibi profesyonel beceriler konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor. 

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı ve 20 farklı ekonomideki iş gücü trendlerini konu alan en yeni İşin Geleceği Raporu’na göre, 2022 yılında tüm işlerin yüzde 42'si önemli ölçüde değişecek. Bu kapsamda iki yıl içinde insanların analitik veya tasarım odaklı düşünme gibi yeni beceriler ile karmaşık sorun çözme gibi teknik olmayan beceriler geliştirmesi gerekeceğini belirtelim.

İstihdam alanında oluşan bu gereksinimin karşılanması için hem kamu sektöründen hem de özel sektörden iş ortaklarının, öğrencileri yeni becerilerle donatmak üzere bir araya gelmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Öne çıkan bu yeni beceriler arasında eleştirel düşünme, sorun çözme, iletişim ve iş birliği gibi akademik, teknik ve profesyonel yetkinlikler yer alıyor. Bahsedilen yeni becerilerin aynı zamanda 21’inci yüzyıl ekonomisinde rekabet edebilmeyi kolaylaştırdığını söylemek mümkün.

IBM, yeni becerilere yönelik bu ihtiyacı karşılamak için 2020 yılında eğitim ve iş gücü geliştirme zorluklarının aşılmasını hedefleyen Open P-TECH'i kullanıma sundu.

Platform, Türkiye'de ve tüm dünyada ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Öğrenciler, aldıkları eğitimin tamamlandığını gösteren dijital rozet sistemine kolayca uyum sağlarken, öğrenimi sınıfın dışına taşıma imkanına da kavuşuyor. Platformda, kaydedilen ilerlemenin takibi için dijital takip panosu gibi fonksiyonların da yer aldığını belirtelim.

IBM, 2020 yılı içinde İspanyolca, Lehçe, Fransızca, Arapça, Geleneksel Çince ve Türkçe dillerini de platforma eklemeyi planlıyor. Herkesin kullanımına açık olan bu platforma, ptech.org üzerinden erişebiliyorsunuz. 

IBM Türkiye Ülke Genel Müdürü Volkan Sözmen konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

21’inci yüzyılın iş gücü için gerekli olan beceriler sürekli değişiyor. Geleceğin mesleklerinin ise yazılım da dahil olmak üzere teknoloji odaklı olacağını öngörüyoruz. Bu nedenle yeni yeteneklerin gelişimi için sunulan fırsatların, toplumun her kesimine erişmesi daha da önem kazanıyor. Sektör ve meslek değiştirmek isteyenlerin iş gücüne katılmaları için ihtiyaçları olan yeteneklerin gelişimi için geçtiğimiz yıl SkillsBuild Progamı’nı başlattık. 14-20 yaş grubundaki öğrenciler ve öğretmenlerimiz için de yapay zekadan bulut teknolojilerine, siber güvenlikten blok zincirine kadar farklı bir çok teknoloji hakkında eğitim içeriği sağlayan Open P-TECH Programı’nı hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.