Salgın sırasında büyüyen platformlar

COVID-19 salgınından etkilenenlerin sayısı her gün artarken etkilerini her yerde görmekteyiz. Bu süreçte öne çıkan insurtech ve fintech girişimleri salgından kaynaklanan boşluklarda müşterilerine hizmet vermekte.
Salgın sırasında büyüyen platformlar

Global ekonomilerin etkilendiği, işsizlik oranlarının arttığı, ücretsiz izin haberlerinin yoğunlaştığı salgın günlerinde bazı sektörler her şeye karşılık büyümeye devam ediyor. Streaming servislerinin abonelerinin arttığını, yeni oyuncuların endüstriye girdiğini, FMCG üreticilerinin ise üretim kapasitelerini artırdıklarını görüyoruz. Bu sektörlerdeki artışa paralel finans ve sigortadaki girişimlerin de müşteri adedini yükselttiğini, kârlarını artırdığına şahit olmaktayız. 

Borsalardaki iniş çıkışlar, kurlardaki dalgalanmalar ve salgının seyrininin belirsizliğini korumasına karşılık belli segmentleri ve özellikle millennial jenerasyonu hedefleyen fintech ve insurtech'lerde olumlu gelişmelerden bahsetmek mümkün. Temassız ödemelerdeki limit artışı ile ödeme sistemlerinde görülen umut ışığı, Çin'de fintech adaptasyonunun hızlanması ya da Güney Kore'de fintech regülasyonlarının gevşetilmesi bu alanlardaki girişimler için iyi haberlerden. Elbette fintech'ler de virüsten etkilenmekte ve birçok şirket için yan etkilerini görmekteyiz ya da yakın gelecekte göreceğiz ancak şu aşamada bazı açılardan pozitif gelişme yaşayan girişimlere yakından bakmak istedik. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.