P&G'den kadınlara özel uygulama: Perio

P&G'nin markası Orkid, kadınlara özel Perio adlı bir uygulama geliştirdi. Perio adlı uygulamayla kadınlar, regl dönemi ve sağlık verilerini takip ederken aynı zamanda eğitici içerikler ile bilgilenebiliyorlar.
P&G'den kadınlara özel uygulama: Perio

P&G'nin markası Orkid, kadınlara özel Perio adlı bir uygulama geliştirdi. Perio adlı uygulamayla kadınlar, regl dönemi ve sağlık verilerini takip ederken aynı zamanda eğitici içerikler ile bilgilenebiliyorlar. Güncel trend ve eğilimler doğrultusunda geliştirilen Perio, sahip olduğu oyun ve ödüllendirme mekanizması ile kullanıcıya Orkid ürünlerinde çeşitli indirim fırsatları da sunuyor.

Hem Android hem de iOS kullanıcılarına sunulan uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra Facebook veya Google hesabınızla ya da e-posta adresinizle üyelik oluşturabiliyorsunuz. Daha sonra size yaşınız ve adet düzeninizle ilgili belli başlı sorular soruluyor. Ona göre takviminiz oluşturuluyor ve her ay düzenli bir şekilde adet döngünüze göz atabiliyorsunuz. Üye olduğunuz zaman size direkt olarak 50 puan veriliyor, bu puanların daha sonra çeşitli indirimler için kullanılabileceğini bir kere daha hatırlatalım.

Kadınlar için dijital asistan

Perio ile kullanıcılar sağlık verilerini de düzenli olarak takip edebiliyorlar. İçilen su miktarından uyku sürelerine, güncel kilodan vücut ısına, adımsayardan duygusal durum takibine kadar birçok veriyi takip etme imkanı sunan Perio, gün içerisinde çeşitli bildirimler göndererek kullanıcıyı aktif tutuyor. Kısacası Perio, kadınlar için dijital bir asistan rolü üstleniyor. Perio, içeriğinde uzmanların hazırladığı makalelere yer vererek, kadın sağlığına dair bilgi ve tavsiyeler sunuyor. Ayrıca platforma özel hazırlanan video içerikleriyle sağlıklı yemek tarifleri, kişisel bakım tüyoları, egzersiz önerileri ve sohbet videoları da mevcut bulunuyor.

Aslında Perio'nun yaptığı işi iOS cihazların kendi Sağlık uygulaması da yapıyor. Fakat iki uygulamayı da kıyasladığımda kişisel olarak Perio'nun tasarım açısından daha kullanışlı olduğunu söyleyebilirim, zira Apple'ın Sağlık uygulaması iOS 13'ten sonra yeni bir tasarıma kavuştuğu için kullanım konusunda kısmi zorluklar yaşatabiliyor.

Son olarak Perio ile aynı işlevdeki Pepapp'in de geçtiğimiz günlerde Bensu Soral Baş'tan yatırım aldığını hatırlatalım. Perio'yu App Store'dan ve Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.