Çocuklar için geliştirilen uyku uygulaması Moshi, 12 milyon dolar yatırım aldı

Moshi, B serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı. Accel liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Latitude Ventures, Triplepoint Capita ve Bill Roedy de katıldı.
Çocuklar için geliştirilen uyku uygulaması Moshi, 12 milyon dolar yatırım aldı

Çocuklar için geliştirilen uyku ve Mindfulness yani bilinçli farkındalık uygulaması olan Moshi, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Moshi, B serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı. Accel liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Latitude Ventures, Triplepoint Capita ve Bill Roedy de katıldı. Londra merkezli Moshi girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 47,6 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

2003 yılında şu an Calm uygulamasının kurucusu ve CEO'su olan Michael Acton Smith tarafından Mind Candy ismi ile kurulan platform, ilk etapta çocuklar için bir sosyal medya platformu olarak hizmet veriyordu.

Çocuklara yönelik bir sosyal ağ olan Moshi Monsters'ın 50 milyon kullanıcıya ulaştığını sizlere yıllar önce aktarmıştık. 2015 yılında Calm'ı kurmak için görevden ayrılan Michael Acton Smith'in yerine göreve gelen Ian Chamber, 2017 yılında şirketi baştan aşağıya değiştirdi.

Moshi ismi ile yola devam eden şirket, bir sosyal ağ olmak yerine çocukların uyumasına yardımcı olmayı hedefleyen bir uygulama olarak ilerledi. Uygulamanın içinde 80 adet 30 dakikalık sesli hikaye bulunuyor. Söz konusu hikayelerin tamamen orijinal içerikler olduğunu ve Moshi tarafından yazılıp seslendirildiğini de ekleyelim. 100 binden fazla aboneye sahip olan Moshi platformunda bugüne kadar 85 milyon defa hikaye dinlendi. Dilerseniz Moshi uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.