WhatsApp 8 kişiye kadar video görüşmeleri yapılmasına izin verecek

Dünyanın en önemli mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp da görüntülü görüşme pazarından daha büyük bir pay almaya hazırlanıyor.
WhatsApp 8 kişiye kadar video görüşmeleri yapılmasına izin verecek

Corona virüs salgını nedeniyle büyük çoğunluğumuzun evlerimizden çalıştığı bu zor günlerde online video görüşmeleri yapmamızı sağlayan uygulamalar imdadımıza yetişti. Hem iş toplantıları için hem de yakınlarımızla görüşmek için video görüşmeleri yapmamızı sağlayan pek çok uygulama bulunuyor.

Zoom, Houseparty ve Duo gibi uygulamalar Corona virüs salgını ile mücadele ettiğimiz bu süreçte oldukça popüler hale geldiler. Dünyanın en önemli mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp da görüntülü görüşme pazarından daha büyük bir pay almaya hazırlanıyor.

WhatsApp ile ilgili yaptığı başarılı sızıntı haberleri ile tanınan WABetaInfo, WhatsApp'ın yakın zaman sonra 8 kişiye kadar video görüşmeleri yapılmasına izin vereceğini duyurdu. WhatsApp'ın şu ana kadar 4 kişiye kadar videolu görüşmeler yapılmasına olanak tanıdığını da ekleyelim.

Karşılaştırmak gerekirse Houseparty 8, Google Duo ise 12 kişiye kadar görüntülü görüşmeler yapılmasına olanak tanıyor.

WhatsApp'ın bu konudaki en büyük avantajı ise 2 milyarı aşkın kullanıcısı. Özelliğin kullanıma sunulması ile birlikte pek çok kullanıcının görüntülü görüşmelerini WhatsApp üzerinden yapmaya başlaması sürpriz olmayacaktır. Söz konusu özelliğin ilerleyen günlerde hem iOS hem de Android platformları için kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

WhatsApp uygulamasının iOS (2.20.50.25) ve Android (2.20.133) beta sürümlerinde söz konusu özelliğin aktif olarak kullanılabildiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.