Robotik süreç otomasyonu girişimi Blue Prism, 100 milyon sterlin yatırım aldı

Robotik süreç otomasyonu girişimi Blue Prism, yeni yatırım turuna 100 milyon sterlin, yaklaşık 124 milyon dolar, yatırım aldı ve girişimin değerlemesi aldığı yeni yatırımla birlikte 1 milyar sterlinin üzerine çıktı
Robotik süreç otomasyonu girişimi Blue Prism, 100 milyon sterlin yatırım aldı

Robotik süreç otomasyonu girişimi Blue Prism, yeni yatırım turuna 100 milyon sterlin, yaklaşık 124 milyon dolar, yatırım aldı ve girişimin değerlemesi aldığı yeni yatırımla birlikte 1 milyar sterlinin üzerine çıktı. Blue Prism'in Yönetim Kurulu Başkanı Jason Kingdon, yeni sermayenin, şirketin otomasyon paketine yatırım yapmasına izin vereceğini ve Blue Prism'in bilançosunu güçlendirmek için kullanılacağını söyledi.

Blue Prism, 2001 yılında bir grup otomasyon uzmanı tarafından organizasyon verimliliğini artırmak için kullanılabilecek teknoloji geliştirmek amacıyla kuruldu. 2003 yılında, ilk ticari ürünleri olan Automate, genel kullanılabilirlikle piyasaya sürüldü ve 2016'da Blue Prism, Londra Borsası'nda halka açık bir şirket haline geldi.

Blue Prism, ana bilgisayarlar, Windows makineleri ve web dahil olmak üzere herhangi bir platformdaki neredeyse tüm uygulamaları terminal emülatörlerinden web tarayıcılarına ve hizmetlere kadar değişen ortamlarda otomatikleştiriyor. Süreç hem fiziksel hem de mantıksal erişim denetimleri olan, merkezi bir sürüm yönetimi arabirimi ve bir görünürlük düzeyi sağlayan süreç değişikliği dağıtım çerçevesine sahip çok ortamlı dağıtım modelleri için tasarlanıyor.

Blue Prism platformu, istatistik ve operasyonel analitiği belirlemek için yazılım robotları tarafından sistem girişlerini, yönetimdeki değişiklikleri, kararları ve eylemleri kaydediyor. PCI-DSS, HIPAA, SOX gibi düzenleyici, güvenlik ve yönetişim bağlamlarını destekliyor ve işlem kodlaması, kullanıcıların sürükle ve bırak arayüzü kullanarak işlemleri programlamasına olanak sağlamak için arka uçta otomatikleştiriyor.

Grand View Research'e göre robotik süreç otomasyonunun 2027 yılına kadar 10,7 milyar dolar değerinde olması bekleniyor. Daha önce insanlar tarafından gerçekleştirilen dijital görevleri yerine getirmek için yapay zekayı kullanan bir iş akışı otomasyon teknolojisi olan robotik süreç otomasyonunun özellikle corona virüs pandemisi döneminde daha fazla gündemde olduğunu hatırlatmakta fayda var. Blue Prism de bu dönemde sağlık destekleri için İngiltere Ulusal Sağlık Servisi ile COVID-19 müdahale görev ekibini başlattığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.