Nintendo yükselen talep üzerine Switch üretimini artırıyor

Covid-19 sebebiyle insanların evde geçirdiği vaktin artması, oyunlara ve oyun konsollarına olan talebi tüm dünya genelinde yükseltmeye devam ediyor.
Nintendo yükselen talep üzerine Switch üretimini artırıyor

Japonya merkezli oyun devi Nintendo şu sıralar hummalı bir operasyon yürütüyor. Dünya nüfusunun çok ama çok büyük bir kısmı Covid-19 sebebiyle evlerine kapanmışken, evde geçirilen zaman oyunlara olan ilginin artmasına neden oluyor.

Evde geçirilen saatlerin oyun konsolları ve oyun satışlarına da olumlu etki yaptığını biliyoruz. Ancak son olarak Nintendo'dan gelen haberler, ilginin boyutlarının biraz daha ciddi olduğunu anlayabiliyoruz. Nintendo'nun yetkilerinin Nikkei'ye verdiği röportaja göre, şirket Nintendo Switch üretimini artırmak adına tedarikçilerini alarma geçirdi.

Mevcut durumda bazı ülkelerde Nintendo Switch stokları bulunamıyor. Talebe yetişmeye çalışan Nintendo da tedarikçilerine üretim kapasitesini artırmak adına siparişler geçiyor. Bazı parça tedarikçilerinin Nisan - Haziran ayları arasında planlanandan yüzde 50 daha fazla sipariş aldığı gelen haberler arasında. İşin ilginç yanı da Nintendo'nun bazı parçaları zaten corona virüs salgınının çıktığı Çin'den tedarik etmesi. Çin ve Asya'da bulunan bazı üretim hatlarının durması ve yavaşlaması da zaten Nintendo Switch üretimini yavaşlatmış olabilir. Ancak son gelişmelere bakılırsa artan ilgi Nintendo'nun bu dönemi telafi etme konusunda adımlar attığını gösteriyor.

Evde kalanlar kendini oyuna veriyor

Araştırma şirketin Nielsen'den gelen bazı rakamlar da bu kararı destekler nitelikte. Zira Nielsen'e göre sadece ABD'de oyuncuların oyunlara ayırdığı zaman yüzde 45 oranında, Fransa'da ise yüzde 38 oranında arttı. Yine artan ilgiyi kanıtlayan başka veriler de geliyor. Örneğin oyun dünyasında donanım satışları için Mart 2020 verilerini açıklayan araştırma şirketi NPD Group, Mart 2019'a nazaran Mart 2020'de iki kat daha fazla Nintendo Switch satışı gerçekleştiğinin altını çiziyor. 

Nintendo Switch satışlarını artıran bir diğer detay ise Nintendo'nun kült oyunlarından Animal Crossing'in son oyunu New Horizon'ın piyasaya çıkması. Japon oyun magazini Famitsu'ya göre bu oyun sadece ilk üç haftasında 3 milyon kopya satmayı başardı. Sadece bu oyun için bile Nintendo Switch konsollarını satın alan oyuncular olduğunu da düşündüğümüzde bu kapasite artırımın ardındanki sebepler daha da anlaşılabilir hale geliyor. 2020 Mart'ta biten mali yılda, 20 milyon ünite ürettiğini açıklayan Nintendo'nun, 2021 Mart ayına gelindiğinde yüzde 10 artışla 22 milyon ünite üretmesi bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.