50 kişinin katılabileceği sanal parti uygulaması: SpatialChat

SpatialChat ile bir alanda 5 kişi video izleyebiliyorken, diğer alanda 3 kişi başka bir konu hakkında konuşabiliyor.
50 kişinin katılabileceği sanal parti uygulaması: SpatialChat

Corona virüs salgını sonrasındaki süreç konusunda dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyoruz; kişiler evlere kapandı, sosyal izolasyon nedeniyle yüz yüze görüşmeler azaldı. Ancak virüsün yayılmasını durdurmak için belki de en önemli önlem olan evde kalma süreci, çeşitli sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Zira sosyal medyaya göz attığımda insanların başkalarıyla sosyalleşme ihtiyacında olduğunu sıkça görüyorum. Bu da bir dönem göz ardı ettiğimiz uygulamaların, platformların yükselişi anlamına geliyor.

HouseParty uygulamasından daha önce birçok kez bahsetmiştik. Bazı pazarlarda 70 kat büyüme gösteren HouseParty, 30 günde 17.2 milyon yeni indirmeye ulaştı. Uygulamanın kullanıcı sayısı toplamda 50 milyonu geçti. Yıllardır piyasada olan bir uygulamanın sadece 1 ayda bu denli kullanıcı artışına tanıklık etmesi, haliyle benzer uygulamaların ortaya çıkmasına neden oldu. Bunlardan biri de SpatialChat

Maksimum 50 kullanıcı

FunCorp Lab tarafından geliştirilen SpatialChat, maksimum 50 kullanıcının aynı anda görüntülü olarak konuşmasına izin veren bir web platformu. Ancak uygulamayı diğer video konferans uygulamalarından ayıran belli başlı özellikler var. SpatilChat'te konuşurken kişiler, sanki 50 kişilik bir ev partisindeymiş gibi hareket edebiliyorlar.

Kişilerin sadece yüzlerinin ön planda olduğu yuvarlak kamera açısı ile herkes bir boşlukta bir araya gelmiş gibi duruyor. Kullanıcılar gruplar halinde ayrı ayrı konuşmaları, aynı ortamda gerçekleştirebiliyor ve kimse tek kişiyi dinlemek zorunda kalmıyor. Bir alanda 5 kişi video izleyebiliyorken, diğer alanda 3 kişi başka bir konu hakkında konuşabiliyor. Kısacası SpatialChat, gündelik yaşamdaki sosyalleşmeyi tam olarak dijitale taşıyor.

Dijital kokteyl partisi

Platformu kullanmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. "Create Space" kısmına e-posta adresinizi girdikten sonra bir isim seçiyorsunuz. Parti alanınız hazır olunca size arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir link gönderiliyor ve böylece partiyi başlatabiliyorsunuz.

Kendini "dijital kokteyl partisi" olarak tanımlayan SpatialChat'e buradan göz atabilirsiniz. Üye olmadan önce uygulamayı "Try Me" kısmından denemeniz de mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.