Kişisel finansman API'ları bankalar için yenilikçi çözümler öneriyor

Müşterilerin birikim, yatırım gibi hedeflerine erişmelerini sağlamak için birçok uygulamadan veri toplayarak içgörü üreten kişisel finansman araçları bankaların müşterileriyle ilişkilerini güçlendiriyor.
Kişisel finansman API'ları bankalar için yenilikçi çözümler öneriyor

Türkiye mobil bankacılık konusunda diğer birçok ülkeye göre oldukça önde. Globaldeki örneklerde yeni adapte edilmeye başlanan birçok özellik Türkiye'deki bankalar tarafından bir süredir kullanılmakla birlikte birikim hedeflerinin takip edilmesi, müşteri hizmetlerinde farklı opsiyonların sunulması ya da dolandırıcılık ihtimallerinin hızlı bildirimi gibi konularda geliştirilen API ya da uygulamalar geleneksel bankalar için farklı çözümler yaratıyor. 

Ekonomik sıkıntıların daha çok hissedildiği son dönemlerde müşteri hizmetlerinin efektifliği ile birlikte kişisel finansman araçları da öne çıkmakta. Kişisel tavsiyeler sunma, müşteriyi elde tutma, birikim ya da yatırım hedefi belirlemek gibi konularda bu araçların daha yoğun kullanımı, mevcut uygulamaya eklenmesi yeni standartların oluşturulmasını sağlıyor. Kullanıcı deneyimi konusunda yatırımlarını zaten yapmış olan bankalar için kişisel finansman araçlarına yoğunlaşmak değer algısını oluşturmak için yeni bir yol olabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.