Hangi uygun fiyatlı iPhone modeli sizin için daha uygun? Yeni iPhone SE vs iPhone XR

Bu haberimizde en uygun iPhone modelleri olan yeni iPhone SE ve iPhone XR modellerine yakından bakıyoruz.
Hangi uygun fiyatlı iPhone modeli sizin için daha uygun? Yeni iPhone SE vs iPhone XR

Yenilenen iPhone SE modelinin tanıtıldığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. İlk olarak 2016 yılında karşımıza çıkan iPhone SE modeli şu an için iPhone ailesinin en uygun fiyatlı üyesi olarak karşımıza çıkıyor. Yenilenen iPhone SE modeli tanıtılana kadar ise iPhone ailesinin en uygun fiyatlı üyesi iPhone XR modeliydi.

Bu haberimizde ise en uygun iPhone modelleri olan yeni iPhone SE ve iPhone XR modellerine yakından bakacağız. Öncelikle yeni iPhone SE modelinin ülkemizde 5 bin 299 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu belirtelim. iPhone XR modeli ise 6 bin 499 TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

iPhone SE modelinin 64 GB'lık versiyonu ülkemizde 5 bin 299, 128 GB'lık versiyonu 5 bin 749 ve 256 GB'lık versiyonu ise 6 bin 599 TL fiyat etiketi ise satılıyor. iPhone XR modelinin ise 64 GB'lık versiyonu ülkemizde 6 bin 499 TL, 128 GB'lık versiyonu ise 6 bin 949 TL fiyat etiketi ile satılıyor.

iPhone SE modeli beyaz, siyah ve kırmızı olmak üzere 3 farklı renk seçeneği sunarken, iPhone XR modeli ise beyaz, siyahi, mavi, sarı, mercan ve kırmızı olmak üzere 6 renk seçeneği sunuyor. Yenilenen iPhone SE modelinin en önemli özelliği ise çok daha uygun fiyata daha yeni ve hızlı bir işlemci sunması. Apple'ın paylaştığı bilgilere göre iPhone SE'nin işlemcisi iPhone XR'ın işlemcisine oranla yüzde 20 daha hızlı.

Yeni iPhone SE modelinin iPhone XR modeline oranla çok daha hafif olduğunu da ekleyelim. iPhone SE modelinin ağırlığı 148 gram, iPhone XR modelinin ağırlığı ise 194 gram. Ekranının daha küçük olması nedeniyle iPhone SE modelinin genel anlamda daha küçük boyutlara sahip olduğunu da ekleyelim.

Her iki modelin kameraları ise neredeyse tamamen aynı teknik özelliklere sahip. İki model arasındaki bir diğer değişiklik ise güvenlik ile ilgili. iPhone XR modeli Face ID ile yüz tanıma özelliğini kullanırken, iPhone SE modeli ise Touch ID ile parmak izi teknolojisini kullanıyor. iPhone XR modelinde olan Animoji ve Memoji gibi özelliklerin yeni iPhone SE modelinde olmadığını da ekleyelim.

Ekran konusuna gelecek olursak iPhone XR modeli Liquid Retina teknolojisine sahip 1792 x 828 piksel çözünürlüğünde bir ekran kullanıyor. iPhone SE modelinin ekran çözünürlüğü ise 1334 x 750 piksel. Her iki modelin PPI değeri ise 326. iPhone XR modeli ise iPhone SE modeline oranla daha büyük bir ekran ve daha modern bir tasarım sunması ile ön plana çıkıyor. Karşılaştırmak gerekirse iPhone SE modeli 4,7, iPhone XR modeli ise 6,1 inç büyüklüğünde ekranlara sahip.

iPhone XR modelinin pil performansı anlamında bir adım önde olduğunu da belirtelim. iPhone XR 16 saat video oynatma ve 65 saat ses oynatma imkanı sunarken, yeni iPhone SE modeli ise 13 saat video oynatma ve 40 saat ses oynatma imkanı sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.