Finans kuruluşlarının açık bankacılık uygulamalarını fintech'lerle paylaşabilecekleri bulut tabanlı ürün: ApiGo

Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak kurulan teknoloji şirketi Architecht, finans kuruluşlarının açık bankacılık uygulamalarını gerçekleştirebilecekleri ve yeni iş modelleri oluşturabilecekleri bulut tabanlı ApiGo adlı bir geliştirdi. 
Finans kuruluşlarının açık bankacılık uygulamalarını fintech'lerle paylaşabilecekleri bulut tabanlı ürün: ApiGo

Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak kurulan teknoloji şirketi Architecht, finans kuruluşlarının açık bankacılık uygulamalarını gerçekleştirebilecekleri ve yeni iş modelleri oluşturabilecekleri bulut tabanlı ApiGo'yu geliştirdi. 

Kolay kurulumuyla dikkat çeken ApiGo, servislerini fintech'ler ile paylaşmak isteyen veya bünyesindeki servislerin iletişimi için çözüm arayan tüm sektör oyuncularının yasal yükümlülüklerini açık bankacılık kapsamında çözmeyi hedefliyor. Yurt içi ve Avrupa pazarında hizmet veren açık bankacılık ürünü ApiGo'nun tamamının yerli kaynaklarla geliştirildiğini hatırlatalım. ApiGo, PSD2 (The Payment Services Directive-2/Ödeme Hizmetleri Direktifi-2) regülasyonu ile finansal kuruluşların yerine getirmesi gereken açık bankacılık uygulamalarına ait teknik ayrıntıları takip ederek kullanıcıların uyum içerisinde çalışmasına olanak sağlıyor.

Architecht Genel Müdürü Dr. Mücahit Gündebahar, ApiGo’nun yerel kullanıcıların ihtiyacına karşılık geliştirdiği çözümlerin yanı sıra PSD2 kapsamında belirlenen UK Open Banking ve Berlin Group Standartlarına uygun olarak sunulan hazır şablonlarla hızlı ve yüksek performanslı bir gateway ürünü olarak kullanıcılarına hizmet sağladığını belirtiyor.

Architecht mühendisleri tarafından açık kaynaklı teknolojilerle geliştirilen ve start-up yaklaşımıyla tasarlanan ApiGo, SaaS (Software as a service) ve On Premise versiyonlarının yanı sıra özel hibrit çözümleriyle müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. ApiGo kendini, açık bankacılık uygulamalarında finansal kuruluşlar için uçtan uca hizmet sunan bir çözüm ortağı olarak konumlandırıyor.

ApiGo'ya buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.