Salgından sonra yemek ve market alışverişinde her paydaşın konumu değişebilir

Hızlı değişen koşullara ayak uyduran markaların ayakta kaldığı bir gerçek. COVID-19 salgını ile de koşullar öngörülemeyen şekilde değişti ve yeni adapte olunan kuralların salgın sonrasında da devam etmesi bekleniyor.
Salgından sonra yemek ve market alışverişinde her paydaşın konumu değişebilir

COVID-19 salgını ile temel ihtiyaçların ne olduğunu da yeniden tanımlıyoruz. Salgın öncesinde aklımıza gelmeyen detaylar artık gündelik hayatta daha önemli hale geldi. Çok düşünmeden yaptığımız alışverişçi davranışlarını yenilerken hem ihtiyaçların gerçekten ne kadar ihtiyaç olduğunu hem de nasıl bu ihtiyaçları gidereceğimizi daha çok konuşmaya başladık. Bu süreçte aldığımız tedbirler büyük ihtimalle bundan sonra benzer ihtiyaçları isterken de devreye girecek ve bir sonraki siparişimizde ya da alışverişimizde yeni alışkanlıklarla hareket edeceğiz. 

Maslow hiyerarşisinde en altta yer alan ihtiyaçlardan olan gıda alışverişi de elbette salgından en çok etkilenen sektörlerden. Market alışverişinden eve siparişlere kullanım sıklığı, sepet içeriği ve tutarı salgın öncesinden daha farklı. Restoranlar sadece dışarıya servis yaparken eleman ihtiyaçları değişmekte, yemek siparişi uygulamalarının restoranlarla ilişkileri farklılaşmakta, tedarikçiler ise planlamada daha önce öngörmedikleri sorunlarla uğraşmaktalar. Yemek ve market siparişi uygulamaları, rezervasyon girişimleri hatta teknoloji devleri bu süreçte ortaya çıkacak sorunları en aza indirmek ve mümkün olduğunda bu süreci az darbeyle atlatmak için çalışıyorlar. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.