Facebook'tan Apple Watch için mesajlaşma uygulaması: Kit

Facebook, yakın arkadaşlarınızla Apple Watch'unuzu kullanarak mesajlaşabilmenize olanak sağlayan Kit adlı yeni bir uygulamayı yayına aldı.
Facebook'tan Apple Watch için mesajlaşma uygulaması: Kit

Facebook, yakın arkadaşlarınızla Apple Watch'unuzu kullanarak mesajlaşabilmenize olanak sağlayan Kit adlı yeni bir uygulamayı yayına aldı. Kit'in açılımının "Keep in Touch" yani "iletişimde kalın" olduğunu da hatırlatalım. Kit, Facebook'un mesajlaşma uygulaması Messenger'la direkt olarak entegre halde çalışıyor.

Kit'in App Store'daki açıklamasına göre, önce saatinizi kullanarak bir QR kodu tarıyor veya fb.com/devices adresinden bir erişim kodu girerek uygulamaya bağlanıyorsunuz. Daha sonra Messenger üzerinden dilediğiniz arkadaşınızı seçerek o kişiyle iletişim kurmaya başlıyorsunuz. Uygulama, ses kayıtları, emoji, konum paylaşımı, karalamalar ve hatta dikte girişi de dahil olmak üzere tek bir dokunuşla çeşitli mesajları göndermenize olanak tanıyor.

Aslında Kit'in kullanımının Apple Watch'ta iMessage'ı kullanmaya benzediğini söyleyebiliriz. Ancak bu mesajlar, SMS veya iMessage yerine Facebook'un Messenger servisi üzerinden gönderiliyor. Yeni uygulama ayrıca bildirimleri almanıza, yanıtlamanıza ve kişinizin mesajlarını size okumasına imkan sağlıyor.

Uygulamanın arkasındaki fikir, kullanıcıların telefonlarını almak zorunda kalmadan bağlantıda kalmalarını sağlamak diyebiliriz. Zira Apple Watch üzerinden mesajlaşma yöntemiyle iletişimde kalmak normal şartlarda bir hayli zor. Ancak Facebook, yeni ürünüyle bu sorunun önüne geçmeyi hedefliyor. Facebook Messenger halihazırda Apple Watch'ta mevcut, fakat Kit daha çok yakın temaslara odaklanıyor. Yakın arkadaşlarınız, aile üyeleriniz gibi kişilerle iletişimde kalmanızı hedefliyor. Bu da Apple Watch'ta Messenger'dan farklı bir kullanıcı arayüzü ve deneyimi karşımıza çıkarıyor. Kit ile mesajlarınızı okumak ve yanıtlamak için küçük bir ekranda gezinmeniz gerekiyor.

Uygulama Apple Watch için yaratıldığından sadece App Store'da mevcut, Android kullanıcıların Kit'e erişmesi mümkün değil. Apple Watch sahipleri, Kit'i App Store'dan indirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.