Arkadaşlarınızla sanal film geceleri düzenlemenizi sağlayan araç: Vemos

Vemos, dijital platformlar üzerinden arkadaşlarınızla online olarak aynı anda film izlemenize yardımcı oluyor. Bir Chrome eklentisi olan platform, kullanım için herhangi bir ücret talep etmiyor.
Arkadaşlarınızla sanal film geceleri düzenlemenizi sağlayan araç: Vemos

Corona virüs salgını, çalışma şekilleri ve ekonomik durum gibi hayatımızı devam ettirebilmemiz için önemli birçok şeyi etkilemiş olsa da gözle görülür etki, sürekli evde kaldığımız için ortaya çıkan yalnızlık duygusu ve psikolojik çöküntüler oldu. Zira globalde büyük bir kesim 1 aydan uzun süredir evlerinden dışarı çıkmıyor, başka insanlarla etkileşime girmiyor.

Çok değil, 1 ay önce insanlar, arkadaşlarını evlerinde ağırlayabiliyor, birlikte dışarı çıkabiliyor, evde film geceleri düzenleyebiliyordu. Bu durum her ne kadar fiziksel olarak ortadan kalkmış olsa da gelişen teknoloji, belki arkadaş gruplarını dışarıda eğlendirmiyor ancak sanal olarak film geceleri düzenlenmesine imkan sağlıyor. Bu kapsamda dikkat çeken araçlardan biri de Vemos.

Netflix, YouTube, Prime Video, Disney+ ve Hulu entegrasyonları

Vemos, dijital platformlar üzerinden arkadaşlarınızla online olarak aynı anda film izlemenize yardımcı oluyor. Bir Chrome eklentisi olan platform, kullanım için herhangi bir ücret talep etmiyor. Platformu kullanmak için üyelik oluşturmanız dahi gerekmiyor. Netflix, YouTube, Prime Video, Disney+ ve Hulu entegrasyonları bulunan Vemos, bu web siteleri dışında diğer web siteleri açık olduğu zaman aktive olamıyor. Ancak eğer Netflix'in web sitesine girip eklentiyi aktif hale getirirseniz arkadaşlarınıza göndermeniz için bir "davet linki" oluşturuluyor. Bu linki gönderen ve halihazırda Vemos'u tarayıcısına indirmiş arkadaşlarınızla aynı anda, aynı içeriği izleyebiliyor. Dilerseniz sağ tarafta bulunan ekrandan görüntülü olarak birbirinizle fikir alışverişinde bulunabiliyorsunuz.

Vemos kullanım açısından ilk başta zor gibi görünse de biraz alıştıktan sonra kolaylaşıyor. Eklentiyi kullanırken kulaklık kullanmanızın daha sağlıklı olacağını da belirtelim. Çünkü diğer türlü tüm sesler birbirine karışabiliyor ve kişiler ne izlediğini anlayamıyor. Vemos her ne kadar kullanışlı bir uygulama olsa da gizlilik konusunda kullanıcıya neler vadettiğini ne yazık ki bilemiyoruz.

Eoin Nolan tarafından 2018'de hayata geçirilen Vemos, Netflix'in yakın bir zaman önce ABD'de yayına aldığı Watch Party özelliğiyle bir hayli benzeşiyor. Ancak Vemos birden çok platformda çalışıyor olmasıyla öne çıkıyor.

Vemos'u buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.