Sayaçları uzaktan ve online okuyan Apsiyon, fiziksel okumalardan kaynaklı yanlış fatura kesilmesini engelliyor

Apsiyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan "Yetkili Sayaç Okuma Belgesi" aldı. Apsiyon, bu sayede sayaçları uzaktan ve online olarak okuyabilecek ve böylelikle fiziksel okumalardan kaynaklanan yanlış fatura kesilmesini de engelleyecek.
Sayaçları uzaktan ve online okuyan Apsiyon, fiziksel okumalardan kaynaklı yanlış fatura kesilmesini engelliyor

Geçtiğimiz haftalarda komşuların birbirine yardımcı olmasını hedefleyen "Komşum Var" özelliğini hayata geçiren Apsiyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan "Yetkili Sayaç Okuma Belgesi" aldı. Apsiyon, bu sayede sayaçları uzaktan ve online olarak okuyabilecek ve böylelikle fiziksel okumalardan kaynaklanan yanlış fatura kesilmesini de engelleyecek.

Toplu yaşam alanı yöneticilerine CRM’den finans yönetimine, bakım takibinden dijital güvenlik sistemlerine kadar entegre çözümler sunan Apsiyon, merkezi ısıtma ve sıhhi sıcak su sistemlerinde, “Isının ve Sıcak Su Giderlerinin Paylaşılmasına İlişkin Yönetmelik” kapsamında "Yetkili Sayaç Okuma ve Dağıtım Şirketi" oldu. Online okuma ile sosyal izolasyonun korunmasına da katkı sağlayan Apsiyon, anlık ve günlük okumalarla, fiziksel sayaç okumalarında, faturalarda yaşanan hatalara engel oluyor.

Sayaç okuma, muayene, kalibrasyon hizmetleri ve tüm bu süreçlerin yönetimi konusunda site ve apartman yönetimlerinden çok fazla talep aldıklarını sözlerine ekleyen Apsiyon CEO’su Kudret Türk, kurdukları bu sistem ile site yönetimlerini tekrar eden maliyetlerden kurtardıklarını ve aynı zamanda yönetmelik değişiklikleri hakkında düzenli olarak bilgilendirmeler yaptıklarını belirtiyor. Anlık ve günlük okumalarla kayıpların ve hataların önüne geçtiklerini belirten Türk, bundan sonra kimsenin komşusunun faturasını ödemeyeceğinin de altını çiziyor.

Bu yönetmelikle birlikte ısı sayaçları için 5 yılda bir periyodik muayene gibi zorunluluklar getirildiğini ve muayenesiz ısı sayacı kullananlara "Damgasız Ölçü Aleti Kullanma" cezası uygulanacağını belirtelim. Dolayısıyla 5 yıldan fazla zamandır kullanılan sayaçların da kalibrasyonunun yapılması gerekiyor. Apsiyon, kendi müşterilerinin bu yönetmeliklerle birlikte gelen zorunluluklarını da yerine getirmelerine ve bu sayede ceza almamalarına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.