Hayat Eve Sığar uygulaması Google Play'de göründü

Hayat Eve Sığar uygulaması Google'ın ve Android dünyasının uygulama mağazası olan Play Store'da göründü. 
Hayat Eve Sığar uygulaması Google Play'de göründü

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta Corona virüs salgınının takip edilebilmesi için "Hayat Eve Sığar" isimli bir mobil uygulama geliştirdiklerini ve kısa zaman içinde Hayat Eve Sığar uygulamasını kullanıma sunacaklarını açıklamıştı. 

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması Google'ın ve Android dünyasının uygulama mağazası olan Play Store'da yerini aldı. 

Güncelleme: Apple kullanıcıları buradan, Android kullanıcıları ise buradan uygulamayı indirebilirler.

Erken Erişim olarak kullanıma sunulan Hayat Eve Sığar uygulamasının şu an için indirilemediğini de ekleyelim. Akılı telefondan denediğimizde "Bu öğe ülkenizde kullanılamıyor." uyarısı, web üzerinden denediğimizde ise "Bu uygulama yapım aşamasındadır. Kararsız olabilir. Bu uygulama hiçbir cihazınızla uyumlu değil." uyarılarını aldık.

Fakat uygulamanın erken erişim olarak Play Store'da sunulması kısa zaman sonra kullanıma sunulacağına da bir işaret. Uygulamanın altında yer alan açıklamaya göre T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabileceksiniz.

Vermiş olduğunuz cevaplara göre paylaşılan yönlendirmelerin sadece öneri niteliği taşıdığını ve nihai bir sonuç/kesinlik içermediğini de ekleyelim. Uygulama içinde yer alan haritada üzerinden ise hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu da görebilirsiniz.

Ailem bölümüne ise merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını gözlemleyebilirsiniz.

Hayat Eve Sığar mobil uygulamasına Android kullanıcıları buradan ulaşabilirler. iOS kullanıcıları içinse link oluştuğunda paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.