Bankalar için COVID-19 Aksiyonları Matriksi

Bankaların COVID-19 salgını süresinde aldığı aksiyonlar bireysel ve ticari müşterilerin hayatlarını kolaylaştırmak konusunda etkili olmakta. Biz de bu süreçte bazı bankaların aldığı önlemleri kısaca incelemek istedik.
Bankalar için COVID-19 Aksiyonları Matriksi

COVID-19 ile evine kapanan, ücretli ya da ücretsiz izin kullananlar ve kapanan şirketlerin sayısı arttıkça bankalar da bireylerin ve ticari müşterilerine yardım etmek için kolları sıvadı. Sadece müşteriler için yapılanlarla değil salgınla savaş için ayrılan kaynaklarla da birlikte bankaların aksiyonları daha çok göz önünde. Ellerindeki kaynaklarla bir yandan çalışanlarının güvenliğini sağlamak bir yandan da müşterilerinin yanında olmak için uğraşan bankaların bu süreçte neler yaptığına biraz daha yakından bakalım. 

Nakit akış hızının yavaşlaması ile birlikte müşterilerin finansal ihtiyaçlarının aciliyeti de değişmekte - Bankalar kredi talepleri ve mevcut kredilerde ödemenin ötelenmesi için aksiyonlar almaya başladı. Sadece bireysel müşterilerin ihtiyaçları için değil ticari müşterilerin de işlerine salgın sonrasında devam edebilmesi için bankaların şu an ve yakın dönemde alacağı aksiyonlar ve bankaların bu krizde nasıl davranacağı kritik noktalardan biri.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.